A karácsonyról rajzoltak a gyerekek

2022. december 16. (péntek)
KesztHelyi identitás

Több, mint százkilencven rajz érkezett a gyerekektől a Család és Gyermekjóléti Központ pályázatára. A témát illetően annyi volt a megkötés, hogy – tekintettel a karácsony közeledtére – megadott dalok hangulat-érzéseit vessék papírra. A városi könyvtárban hirdették ki az eredményeket.

A városi könyvtár falán el sem fért az a sok rajz, amit a gyerekek adtak be a “Karácsonyi álom” című pályázatra. A rengeteg alkotás mindegyikét nem is tudták kiállítani, a helyszínen nem látható rajzokat projektorral vetítették ki.

Pál-Farkas Lilien is pályázott: „A képen az szerepel, hogy Mária, Jézus és a kis Jézus, és az állatok.”

Lilien és még százhetven gyermek küldte el a rajzát a Család és Gyermekjóléti Központnak. A cél az volt, hogy minél több családot megszólítsanak, hiszen a központ úgy véli: a karácsony az egyik legfontosabb ünnepünk az évben. „Elsődlegesen a színeket, a témához illő rajzokat válogattuk ki, és több szűrőn keresztül maradt meg az utolsó 18 darab, a helyezettek. Négy korcsoportban hirdettünk eredményt: óvodásoknál 3-4 éves, illetve 5-6; illetve az általános iskolásokban az első, második, illetve harmadik, negyedik osztályos tanulók rajzait értékeltük” – tudtuk meg Cserjésiné Jutresa Márta óvodai és iskolai szociális segítőtől.

A központ munkatársai úgy vélik: nagyon jó pályaművek érkeztek, és különösen jó kézügyességgel vannak megáldva a fiatalok. Három megadott dal közül választhatták ki a számukra legkedvesebbet a gyerekek, majd az adta az ihletet számukra a rajzoláshoz. Jakabfi László, a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője elmondta: „Azért nagyon jó őket megmozdítani, mert őket még nem annyira ragadta el az anyagias része a karácsonynak, hanem még mélyen belül meg tudják élni. És még tudnak úgy fordulni efelé az ünnep felé, hogy abszolút a szeretet, a boldogság és a hit az, ami vezényli őket ezekben a pillanatokban. Ezt akarjuk minél jobban erősíteni, hiszen ez a fiatal generáció a jövő generációja, és ők azok, akik nagyon sokat, és jó dolgokat tudnak adni nekünk.”

A jutalmakat a Máltai Szeretetszolgálat és a keszthelyi önkormányzat segítségével állították össze. Az ajándékcsomagokban rajzolásra ösztönző dolgokat osztottak ki: ceruzát, filctollat, színezőket – korosztálytól függően.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/9882-a-karacsonyrol-rajzoltak-a-gyerekek

Képek