Ülésezett a képviselő-testület

2022. május 2. (hétfő)

Megtartotta áprilisi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület. Nagy Bálint utoljára vezette a tanácskozást. Hétfőn tagja lesz a megalakuló országgyűlésnek. Az időközi választást júniusban tartják meg Keszthelyen. A képviselők módosították a zeneszolgáltatás határidejét és fejlesztésekről is döntöttek.

Az április 3-i választáson Nagy Bálint nyert a keszthelyi központú, Zala 2-es választókerületben. Az országgyűlési képviselői és polgármesteri címek összeférhetetlenek. Május 2-án alakul meg az országgyűlés, onnantól 30 nap áll rendelkezésre hogy megszűntessék az összeférhetetlenséget.

„Annak érdekében, hogy a munkát azt teljes értékűen tudjam végezni a város és a térség érdekében, én e hétvégével lemondtam a polgármesteri tisztségemről” – mondta a polgármester.

Az utolsó képviselő-testületi ülésén köszönetet mondott a közösen végzett munkáért Nagy Bálint. Úgy fogalmazott: Keszthely jó irányba indult el az elmúlt két és fél évben. A polgármester bejelentette, hogy június 26-ra tűzte ki a Helyi Választási Bizottság az időközi voksolást. Az Ifi Ferenc halálával megüresedett kertvárosi-kiskeszthelyi körzetbe képviselőt, a város élére pedig polgármestert választanak.

Hosszasan tárgyaltak a képviselők a környezetvédelemről szóló rendelet módosításáról. Az új szabályozás szerint a korábbi 4 óra helyett hajnali 2 óráig engedélyezik a zeneszolgáltatást. A módosításokat a rendőrség és civil szervezetek véleménye, valamint lakossági fórumok alapján hozta meg a városvezetés. A viták ellenére a testület egyhangúlag támogatta az előterjesztést.

Interpellációt nyújtott be a Georgikon utcai leégett társasház kapcsán Molnár Tibor. A képviselő azzal a kérdéssel fordult a polgármesterhez, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy mielőbb visszaadhassák a közforgalomnak az épület mellett húzódó járdát és kerékpárutat. Válaszában Nagy Bálint elmondta, az önkormányzat már intézkedett az ügyben. Többször módosult a határideje az életveszélyes épület elbontásának. Jelen rendelkezés szerint 2022. június 1-ig kell intézkedni a társasháznak. Az ingatlan magánkézben van, az önkormányzatnak nincs benne tulajdona. A városvezetés kihasználja jogi lehetőségeit az ügyben. Molnár Tibor elfogadta a polgármester válaszát.

A testület sürgősséggel döntött egy TOP pályázat benyújtásáról. A Helikon Kastélymúzeummal szeretnék fejleszteni a Balaton-part és a városközpont tengelyében a közlekedési csomópontokat és a közműveket.Kiírják a közbeszerzést a Kertváros csapadékvíz-elvezetési munkáira. A város napján emléktáblát avatnak gróf Festetics Pál tiszteletére. Zárt ülésen döntöttek a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetői beosztására benyújtott pályázatokról.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9096-ulesezett-a-kepviselotestulet