A kertvárosban javítottak utakat

2023. augusztus 24. (csütörtök)

Több utcában is megújult az aszfalt a kertvárosban. Lakossági igény alapján is döntöttek arról, hogy hol van a legsürgetőbb feladat. Keszthely önkormányzata minden évben különít el összeget az utak, járdák renoválására. A jövőben is folytatni szeretnék ezt a tendenciát, hogy minél járhatóbbak lehessenek a város utcái.

Már az új aszfalton lehet haladni Keszthely-Kertvárosban az Ifjúság útján. Itt újult meg a leghosszabb szakaszon, 423 méteren az út. Korábban nagyon töredezett volt itt a felső réteg, meg volt süllyedve és több helyen megállt a víz is, ami sok problémát okozott. Ezért cserélték ki a szakemberek, valamint szegélyeztek is.

„Ezenkívül szintén nagy igény volt arra, hogy a játszótér mellett lévő Kilátó közben is megvalósuljon egy aszfaltozás. Ott eddig még csak egy murvás út volt. De mivel gyerekekkel általában autóval mennek vagy autóval viszik oda őket, ezért az a rész is nagyon megsüllyedt. Erre volt egy lakossági igény, úgyhogy szerencsére ezt is meg tudtuk csinálni.” – mondta el Bánhegyi Renáta a választókerület képviselője.

Az Árnyas út végén egy kisebb szakaszon hiányzott még az aszfaltréteg, ezt is tudták most pótolni. Keszthely területén mintegy 80 kilométernyi aszfaltozott út találtható, melynek túlnyomó többsége felújításra szorul. Az önkormányzat 2019 óta folyamatosan dolgozik azon, hogy ez változzon. Eddig évi 100-100 millió forintot fordítottak az utak renoválására, mely hosszúságtól és szélességtől függően 5-8 utcára volt elegendő évente.

„Ebben az évben a költségvetésünk megengedte, hogy mintegy 340 millió forintnyi felújítást és fejlesztést hajtsunk végre. Ennek vagyunk az egyik állomásán itt a kertvárosban, ahol jelentős fejlesztések zajlottak. Teljesen tudatában vagyunk annak, hogy milyen állapotban vannak ezek az utak, de mindig a lehetőségeink szerint próbáljuk a felújított utak számát növelni, hogy minél jobban járhatóak legyenek.” – fogalmazott Vozár Péterné alpolgármester.

A településrészen további fejlesztések is lesznek. Elkezdődött már a csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatban a munka, mely napokon belül tovább folytatódik.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek