A kesztelyi katolikus plébániák találkoztak

2021. szeptember 8. (szerda)

A közösségépítés, a kötetlen beszélgetés lehetőségének a megteremtése a célja a plébániák találkozójának. A 19. alkalommal megszervezett eseménynek idén a Kis Szent Teréz Plébánia adott otthont. A jó hangulatú programon barátságok szövődtek az évek során, de jó alkalom arra is, hogy az új hívek megismerjék a gyülekezetet.

A két keszthelyi katolikus plébánia és a hozzájuk tartozó kistelepülések hívei találkoztak a Kármelita Bazilika udvarán. Az eseményt évek óta a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Keszthelyi Csoportja szervezi meg. A program célja, hogy a város hívő közössége a szentmiséken kívül, kötetlen formában találkozzon, beszélgessen egymással. Az évek során számos barátság szövődött ezeken a programokon, de az esemény jó alkalom arra is, hogy az új híveket megismerjék.

„Közösséget építünk. Nagyon fontos, hogy minél többször találkozzunk és kötetlen formában is. Ehhez az evés, ivás, éneklés – ami majd lesz – meg zene az nagyon jó segítség számunkra. Most már nagyon régóta csináljuk ezt, voltunk a Nagymezőn is több ízben, ott is volt plébániák találkozója, a Balaton-parton, az egyetem strandján is többször összejöttünk. Aztán elmúlt évben a Fő téri plébánián.” – tájékoztatott Krupláné Nagy Ágnes, a KÉSZ Keszthelyi Csoportjának elnöke.

A találkozón ételből, italból és jó hangulatból sem volt hiány. Senki nem érkezett üres kézzel az eseményre, süteményt, szendvicseket és bort is hoztak a vendégek. A szervezők meleg vacsorával is készültek, sült kolbászt és gulyáslevest is kínáltak a résztvevőknek. A Kis Szent Teréz Plébánia nagy örömmel adott helyet a találkozónak. Mezei András plébános úgy gondolja, ezzel az egykori szeretetvendégségeket elevenítik fel az egyházközség tagjai.

„Erre hivatalosak az oldallagosan ellátott filiák, beleértve Várvölgy, Vállus, Szántó, Vindornya, illetve Cserszegtomaj mindkét része és gyakoroljuk az agapét. Az agapé az szeretetvendégség, elsősorban hálaadás. Annyi minden van, amiért tudunk hálát adni, és ezt akarjuk egymásban megerősíteni, hogy mint az ősegyházban, egymásra figyeltek, megosztották javaikat. Most is lényegében egy részben batyus összejövetel, és örülünk kicsit az életnek, hálát adunk.” – emelte ki a Kis Szent Teréz Plébánia plébánosa.

A találkozón a hívek nem csak egymással, hanem a plébánosokkal, káplánokkal is szót válthattak, kötetlen formában. A résztvevőknek az időjárás is kedvezett, kellemes kora őszi időben, napsütésben tarthatták meg az eseményt. A plébániák találkozóját 19. alkalommal szervezték meg.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8387-a-kesztelyi-katolikus-plebaniak-talalkoztak