A keszthelyi diákokra is büszke a ZSzC

2024. július 4. (csütörtök)
KesztHelyi identitás

Díjakat vehettek át a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum sikeres diákjai a vármegyeszékhelyen. A központ idén is ezzel a gesztussal ismerte el azoknak a tanulóknak és felkészítőiknek teljesítményeit, akik országos vagy nemzetközi versenyeken értek el szép sikereket. A keszthelyi intézményekből is több fiatalt ismertek el.

A keszthelyi intézmények diákjai is nagyon szép eredményeket értek el a világ-, európai és országos szakmai versenyeken. Az Asbóthból 5 tanuló, a VSZK-ból 3, a Közgázból pedig egy csapat végzett a megmérettetéseken az első 10-ben. A szakképző iskolák olyan eseményeken vettek részt, mint a WorldSkills válogató, az EuroSkills, az OSZTV vagy a Szakma Kiváló Tanulója Verseny. Van, aki már a világversenyre készül.

„Elég sokat készülök rá. Az előző villanyszerelő versenyző is a felkészítőm, az iskolában nagyon sokat készülök. Megkapok minden anyagot és igazából majdnem minden napomat benn töltöm, illetve programozással. Sokat bele kell tenni, hogy sikerüljön, ezen vagyunk.” – mondta el Losonczi Péter asbóthos tanuló.

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum minden évben jutalmazza azokat a tanulókat, akik kiemelkedő teljesítményt értek el a megmérettetéseken. Cukrászok, szakácsok, kőművesek és programozók egyaránt elismerést kaptak. Idén mintegy 50 fiatalt és felkészítőiket jutalmazták. Közülük 34 oktató munkáját emelték ki. A határon innen és túli sikerek fényében most is előkelő helyen zárt a centrum.

„A vármegyének az egyik része tartozik hozzánk. Ez Zalaegerszeg, Keszthely és Lenti térsége. És azt tudom mondani, hogy az elért nemzetközi, illetve országos eredmények tekintetében, hogyha nem is állítottak fel ranglistát, de nagyjából az első 5-ben van a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum. Ez, hogy mérvadó legyen, 41 szakképzési centrum van az országban.” – ismertette Vizlendvai László a ZSzC főigazgatója.

Szabó Károly kancellár elmondta, minden évben büszkeséggel tölti el őket, hogy kiemelkedő helyen végeznek a diákok. Beszédében azt emelte ki, hogy a folyamatos megújulás igényét is meghozta a tanulóknak a verseny. Mindenkit arra biztatott, hogy tanuljanak, bővítsék tudásukat.

„A centrumban  az iskoláknak a hazai és a nemzetközi versenyeken történő szereplése az mindig sikeres. Ebben az évben különösen.”

A vármegye 9 intézményében, 16 ágazatban 35 szakma közül választhatnak azok, akik a szakképzésben tanulnak. Több ezer diákot oktatnak nappali tagozaton, és a felnőttképzésben.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek