A keszthelyi főtérről a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemen

2012. július 16. (hétfő)

Budapesttel és a Balatonnal is kiemelten foglalkozik az idei 45. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem, amelyet július 23. és 27. között rendeznek meg Szombathelyen.

A Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület (TIT) szervezésében zajló rendezvénysorozat nyitónapján a vasi megyeházán részt vesz Szaló Péter építésügyi helyettes államtitkár is, aki a várostervezés kihívásairól tart előadást – tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

A nyári egyetem második napján Budapest napot tartanak, amelyen szó lesz a főváros építészeti fejlesztésének lehetőségeiről, a közigazgatási reform kapcsán adódó főépítészi feladatokról, valamint a Kossuth tér aktuális városépítészeti kérdéseiről.
A harmadik napon az úgynevezett építész nap keretében tartják meg a nyári egyetem hagyományos kapcsolódó programjaként a főépítészi fórumot.
A negyedik napon a Balaton partjának építészetét veszik górcső alá a szakemberek, szót ejtve területrendezési, tájépítészeti, építéstörténeti kérdésekről. Külön előadás hangzik el Keszthely főterének megújulásáról, amely egyben bevezetője is lesz a másnapi keszthelyi szakmai kirándulásnak. Utóbbin hirdetik ki a nyári egyetemmel párhuzamosan Keszthelyen zajló építész tábor urbanisztikai ötletversenyének eredményét.

(forrás: MTI)