A keszthelyi segítő szervezetek mutatkoztak be

2021. szeptember 29. (szerda)

Vérnyomás és vércukorszint mérés, kvíz, részeg szemüveg és számos más érdekesség várta a családokat a Fő téren. Az első család- és egészségnapon a keszthelyi segítő szervezetek mutatkoztak be. A város iskoláiból diákcsoportok is érkeztek, akiknek több állomáson kellett bizonyítaniuk tudásukat és ügyességüket. A legkisebbeket ugrálóvár és játéksarok várta.

Keszthely közép- és általános iskoláiból is érkeztek öt fős csapatok a család- és egészségnapra. A Fő téren a város segítő szolgálatai mutatkoztak be a fiataloknak. A diákok találkozhattak többek között az Egészségfejlesztési Iroda, az Alapellátási Intézet, a Caritas és a Máltai Szeretetszolgálat munkatársaival is. A csapatoknak feladatokat kellett megoldaniuk, emellett pedig hasznos ismereteket is szereztek.

Németh Lili Nóra: „Nekem nagyon tetszett ez a nap eddig. Elég sok, különféle állomás van itt. Nagyon sok újdonságot hallunk az egészséggel és a családdal, és nagyon sok más dologgal kapcsolatban.”

Gráf Maja Tamara: „A lelki és testi egészségről beszélgettünk a segítőkkel. Olyan új információt kaptam például, hogy a testképzavart, meg az étkezési rendellenességeket a családi viszonyok is kiválthatják, nem csak, ha az ember nem érzi magát olyannak, mint ahogy valójában kinéz.”

A család- és egészségnapot a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ szervezte a Kábítószer Egyeztető Fórummal karöltve. Az eseményre meghívást kapott a Keszthelyi Rendőrkapitányság is. Az egyenruhások egy játékos feladat segítségével bemutatták a fiataloknak az alkohol és a kábítószer hatásait. A program célja ráirányítani a figyelmet az egészséges életmódra és megismertetni a fiatalokkal a város segítő szervezeteit.

„Egyrészt szerettünk volna egy tartalmas kikapcsolódást biztosítani a keszthelyi családoknak játszóházzal, légvárral, körhintával, kézműves feladatokkal és egészségmegőrző programokkal, foglalkozással. A másik célunk pedig az volt, hogy a Keszthelyen élő és tanuló fiatalok vagy családok megismerjék a keszthelyi segítő intézményeket, hogy milyen szolgáltatásaik vannak, ha szükség lenne rájuk, akkor kihez lehet fordulni, és, hogy megismerkedjenek azzal, hogy milyen jól működő támogató háló működik itt Keszthelyen” – nyilatkozta a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője, Varga Veronika.

Az első családi- és egészségnapot hagyományteremtő szándékkal szervezték meg. Keszthely polgármestere a megnyitón elmondta, a város számára kiemelten fontosak a családok. Nagy Bálint hozzátette, a közösségépítés a családokkal kezdődik, és egy település működéséhez elengedhetetlenek az erős közösségek.

Nagy Bálint polgármester: „Amikor azt a célt tűztük ki magunknak jó két évvel ezelőtt, hogy valóban egy erős közösséget szeretnénk Keszthely és Keszthely térségében szervezni, az csak akkor működik, hogyha a keszthelyi emberek és a térségben élő emberek is ezt így akarják. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy ezt a közösséget, amit nekünk szolgálni kell városvezetőként is, mindig tudatosuljon bennük, hogy a családok azok a legapróbb vagy legkisebb, de legfontosabb egységei ennek a közösségnek.”

A programra nem csak az iskolás csoportokat, hanem a családokat is várták. A legkisebbeknek az ugrálóvár és a játéksarok kínált szórakozást. A nap a csapatok teljesítményének értékelésével és az eredményhirdetéssel zárult.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8450-a-keszthelyi-segito-szervezetek-mutatkoztak-be