A Kiev City Balett Keszthelyen is sikert aratott

2019. március 27. (szerda)

A balett történelem egyik legnagyobb darabját, a Rómeó és Júlia című darabot vitték színpadra a Kievi Állami Színház kiváló táncosai. A Kiev City Balett ezzel a klasszikus művel indult Európai turnéra, amelynek egyik állomása Magyarország, ahol az első előadással a keszthelyi közönséget örvendeztette meg a kiváló társulat.
Shakespeare drámáját a Rómeó és Júliát feldolgozták már fimben, musicalben is. A klasszikus mű balett adaptációjával érkezett Európai turnéja során hazánkba a világhírű Kiev City Balett. Tavaszi magyarországi turnéjának első állomásán Keszthelyen vendégszerepelt a nagy múltú, profi táncosokból álló társulat. Az Ivan Kozlov táncművész által vezetett világhírű együttes Európai turnéján évente 50 fellépést vállal. A magyar közönség előtt sem ismeretlen a profizmusuk. A Diótörő után négy évvel ezelőtt a Hattyúk tavát is láthatta tőlük a közönség.

„Korábbi tapasztalatokról tudok csak mesélni, nagyon pozitív a 2015-ös ill. előtte 2013-ban volt az első alkalom mikor idehoztuk őket Magyarországra és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, nagyon szereti őket a közönség és abszolút tudom mondani, hogy elégedetten távoznak az előadás után.”- adott tájékoztatást a turné manager Kazinczy Gabriella.

Az Oroszország és Ukrajna legjobb mestereinek tanítványai által bemutatott darab az örök, mindig érvényű érzelmek, emberi gondolatok és cselekedetek megmutatkozása, Rómeó és Júlia igaz szerelmének tragikus, de felemelő történetében. A két család félreérthetetlen viszálykodása, a hagyományokhoz való ragaszkodás a nem mindennapi fiatal főszereplők élettörténete és küzdelme Shakespeare fiatalkori művében olyan korrajzot mutat, ahol az erkölccsel való szembenállásban még a szerelem is halálra van ítélve. A szereplők korhű ruhákban táncolták el az angol drámaíró legismertebb tragédiáját.

„Ez a darab nem csak azért szép és érdekes mert régi, ismert történet, hanem sok a mondandója, eredeti emberei érzelmek világán alapul. Lehetséges viszálykodást, tragédiát mutat be az embereknek. Én nagyon szeretem és az emberek is.”- mondta el előadás előtt a tapasztalt táncos Pasha Medvedeva, aki azt is elárulta, hogy 15 éve nagy szerelem az életében a balett. Öt éve játszik a Rómeó és Júlia darabban.

A két veronai család fiataljainak történetét, a könyörtelen igazságot bemutató klasszikus darabot tizennyolc elődásban, több városban mutatja be Magyarországon a Kiev City Balett. Már az első, a keszthelyi előadásuk is óriási siker volt a Balaton Színházban.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/5878–a-kiev-city-balett-keszthelyen-is-sikert-aratott?fbclid=IwAR2PFSZYH5bZkVA0h78uCyZe1xgoTzK05iv3q1-jMl6BLVPCuurx06LspKI