A könyvtár is készül adventi programokkal

2021. december 8. (szerda)

Adventi, karácsonyi és az évszak hangulatához illő dallamokkal készült a hévízi Musica Antiqua Együttes a Fejér György Városi Könyvtár közönségének. 14 éves hagyomány, hogy advent első vasárnapja után az intézmény ünnepi koncerttel kedveskedik az olvasóknak. A következő hetekben is lesznek az ünnepkörhöz kapcsolódó programok.

Ünnepi dallamok csendültek fel a könyvtár olvasótermében múlt pénteken. A Musica Antiqua Együttes olyan dalokkal érkezett az eseményre, amelyek adventi, karácsonyi, vagy téli hangulatot árasztanak. A zenészeknek idén kevesebb alkalmuk volt fellépni a megszokotthoz képest a járvány miatt, de a keszthelyi koncertet nem kellett lemondaniuk. Örömmel vállalták, hogy ebben az évben ők szolgáltathassák a muzsikát ahhoz, hogy az emberek lelkükben is felkészüljenek a karácsonyvárásra.

„Ilyenkor mindig az adventté és a karácsonyé a főszerep. Karácsonyra készülünk egy speciális karácsonyi repertoárral és előkészületben van egy musica sacra, egy egyház zenei anyag.” – osztotta meg Varga Endre együttesvezető.

Az adventi ünnepi hangversenynek régi hagyománya van a könyvtárban. Ez volt a 14. alkalom, hogy ezzel is kedveskednek az olvasóknak. Ám nem ez az egyetlen program a várakozás idejében, hiszen kiállítás és könyvbemutatók is lesznek még karácsony előtt a bibliotékában.

„Lesz még a Nyugat-Balatoni Kalendárium 2022 évi könyvbemutatója,. Illetve egy saját kiadású könyvünket fogunk még bemutatni, amelynek Petánovics Katalin a tanulmányi szerzője és egy már nem élő néninek az önéletrajzáról van szó.” – mondta el Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes.

A könyvbemutatók időpontjáról a könyvtár honlapján lehet tájékozódni. A programokat továbbra is maszk viselése mellett lehet látogatni.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8664-a-konyvtar-is-keszul-adventi-programokkal