A közösségépítés is célja a családos miséknek

2021. október 27. (szerda)

A közösségépítésről és az együttlétről szólnak a családos misék a Szent Család templomban. Vasárnap játékokkal és finomságokkal várták a kisebbeket, a szülőknek pedig lehetőséget biztosítottak az ismerkedésre, beszélgetésre. A koronavírus-járvány miatt már régen nem szervezhették meg a programot, így külön örömöt jelentett mindenkinek, hogy újra együtt lehettek a családosok.

Bibliai helyszíneket és más kreatív építményeket készíthettek építőkockákból a gyermekek vasárnap a Szent Család templomban. Emellett több társasjátékkal is játszhattak közösen a megjelentek. A Családos misét megelőző másfél órában a közösségépítésé volt a főszerep. A koronavírus-járvány előtt gyakran szerveztek hasonló eseményeket, így nagy öröm volt az újratalálkozás és az ismerkedés.

„Egy folytatása az elmúlt évek hagyományainak. Sok éve szervezünk családos miséket itt a kistemplomban. Most így a vírus utáni időszakban sikerült újra elkezdeni. Most annyival szeretnénk kiegészíteni hónapról hónapra, hogy előtte egy kis családi délutánt, gyerekeknek játszást, szülőknek is társasjátékozást biztosítunk, utána egy közös szentmisén részvétel legyen.” – mondta el Csermák Tamás szervező.

A Szent Család templomban az orgonaszó helyett zenekar kíséretével énekelték az egyházi énekeket. A szentmise sem a megszokott rend szerint zajlott. A családos misék célja ugyanis az, hogy kötetlenebb formában tudják a legkisebbek is meghallgatni Isten igéjét.

Az evangéliumban Jézus és a vak ember találkozásáról hallhattak a hívők. Ezzel kapcsolatban kérdezte Tál Zoltán atya a gyermeket. A plébános elmondta, a családos misék nagyon jó alkalmat biztosítanak a találkozásra egymással és Istennel is.

„Annyira nagy öröm, hogy telve van a parkoló a kistemplom mellett, azt gondolom, hogy vágyakoztak utána a szülők és a gyerekek, hogy találkozzanak. Itt ez a fél 4 óta tartó játék, lego, kártyázás, egyéb találkozás öröme, csak egyszerűen azt fejezi ki számunkra, hogy Jézusban lenni öröm, Jézussal együtt lenni öröm és ez a találkozás egymással csak a további közösségépítést fogja kifele sugározni, ebbe reménykedünk.”

A Szent Család Templomban minden hónapban terveznek családos misét tartani. Ezekről a Magyarok Nagyasszonya Plébániahivatalban lehet tájékozódni.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8543-a-kozossegepites-is-celja-a-csalados-miseknek