A kultúrában kimagasló diákokat köszöntötték

2022. június 3. (péntek)

A kultúrában kimagasló diákokat köszöntötték. Hagyomány, hogy a város és a Goldmark Károly Művelődési Központ elismeri azokat a tanulókat, akik aktívan részt vesznek Keszthely kulturális vérkeringésében. A szakemberek vallják, a művészet minden ágában kimagasló teljesítményt nyújtanak a keszthelyi gyerekek.

Kása Lukács a Musica Antiqua Együttes tagja. Négy éve kezdett el furulyázni, de népdalénekléssel is foglalkozik: „Erre büszke vagyok, szeretem ezt csinálni és egyszerűen jó érzéssel tölt el, hogy ezzel foglalkozom.”

76 keszthelyi iskolás kulturális tevékenységét ismerték el. A Csány-Szendrey, az Egry, a Ranolder, az Életfa és a Zöldmező utcai iskola tanulóit köszöntötték a Balaton Színházban.

„Szavalóversenyekre járok és nagyon szeretem, azért csinálom. Meg egy énekkarban az iskolában is szoktam énekelni” – nyilatkozta Mayerhoffer Méri, a Csány-Szendrey iskola diákja.

Azok a diákok vehettek át ajándékot, akik a kultúra területén az aktuális tanévben iskolai, városi, vagy országos szinten kimagasló teljesítményt nyújtottak. A program nem titkolt célja, hogy kedvet csináljon a gyerekeknek a város kulturális rendezvényeinek a látogatására.

Vozár Péterné alpolgármester: „Nagy öröm, hogy mindenféle műfajban sok tehetséges gyerek van. Én kiemelném a Zöldmező utcai iskolában tanuló gyerekeket, akik ugyanúgy szép számban képviseltették magukat. Azt gondolom, hogy az ő részükről még nagyobb teljesítmény, hogy a kultúrában sikeresek. Azt kívánom valamennyiüknek, hogy a további életükben ezt a tehetséget még tovább bontakoztassák ki és minél nagyobb sikereket érjenek el.”

A szervező Goldmark Károly Művelődési Központ szoros kapcsolatot ápol a város intézményivel. A kapcsolat eredményes és előremutató. A vezetés tapasztalata az, hogy a diákok aktívan részt vesznek Keszthely kulturális vérkeringésében.

„Ők maguknak is megszervezik ezeket az eseményeket, hiszen most a napokban, a holnapi napon zajlik a Vajda János Gimnázium helikoni bemutatója és mi ilyen kezdeményezésnek és megkereséseknek örömmel adunk teret és helyet. Legyen az egy városi ünnepség, legyen az egy kiállításmegnyitó vagy bármilyen kulturális esemény, akkor is nagyon szívesen, nagyon lelkesen jönnek. Amit még fontos hangsúlyozni, hogy nagyon magas színvonalú műsorokat kapunk, teljesen mindegy, hogy a tánc, a zene, az ének, vagy a vers területéről beszélünk. Én azt mondom, hogy Keszthely igazán büszke lehet a diákjaira, a tanulóira” – nyilatkozta a művelődési központ igazgatóhelyettese, Osvald Bálint.

A műsor és a jelképes ajándék mellett egy hatalmas tortával köszönték meg a diákok kulturális szerepvállalását a Balaton Színházban.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9205-a-kulturaban-kimagaslo-diakokat-koszontottek