A KVDSE lett az Év Tagszervezete

2023. november 23. (csütörtök)
KesztHelyi identitás

Az Év Tagszervezetének választotta a Keszthely Városi Diáksport Egyesületet a Magyar Atlétikai Szövetség. Az újonnan alapított elismeréssel azokat tüntetik ki, akik saját lehetőségeikhez képest nyújtanak kiemelkedő teljesítményt. A KVDSE évek óta nevel kiváló atlétákat, akik a korosztályos és felnőtt válogatottban is megállják a helyüket.

A Testnevelési Egyetemen rendezték meg a Magyar Atlétikai Szövetség hagyományos év végi gáláját. A szövetség ezúttal is kitüntette a legjobb teljesítményeket. Először adták át az Év Tagszervezete díjat. A KVDSE több évtizedes nevelőedzői munkáját ismerték el, azt hogy a korlátozott lehetőségekhez képest, évek óta válogatott sportolók kerülnek ki az edzők kezei alól.

„Nélkülözhetetlen az az alázat, ami a kollégák részéről megvan – mind Csikós József, mind Kardos doktor részéről. én úgy gondolom, hogy ez pótolhatatlan. Az ő munkájuk, az ő alázatuk képezi a címnek az alapját. Az a mentalitás, szemlélet, amit itt a gyerekek kapnak, én úgy gondolom, ez is hosszú távon elkíséri őket a pályafutásukon” – nyilatkozta televíziónknak Scheidler Géza sportigazgató.

Külön jelentősége van, hogy az új díjat a KVDSE nyerte el először. Az egyesületi munka minőségét jól mutatja, hogy a budapesti rendezésű világbajnokságon a keszthelyi Csóti Jusztinát a sorai közt tudó 4×100-as váltó országos csúcsot futott. Ez is bizonyítja, hogy a KVDSE-ből a legmagasabb, nemzetközi szintig is el lehet jutni.

Hazánkban korlátozottak az atlétikában a fedett pályás edzési lehetőségek. Ezt jól példázza Keszthely, ahol télen a gimnázium lépcsőjére, a tornaterembe, vagy a Mozgás házába szorulnak a sportolók. Csikós József edzői hitvallása, hogy dolgozni minden körülmény között lehet, csak meg kell találni a sikerekhez vezető utat.

Csikós József edző: „Mindenképpen nagy elismerés, hogy egy ilyen kis egyesületet észrevett a Magyar Atlétikai Szövetség. Kicsit meglepetés is volt, nem is értettük, hogy miért hívnak fel bennünket a díjátadó gálára. Több tippünk is volt, de éppen erre nem gondoltunk. Jól esett, hogy az eddigi nevelő munkánkat és a lehetőségeinkhez képest elért eredményeinket díjazták ezzel a díjjal.”

A Haladás utódjaként a Keszthely Városi Diáksport Egyesület 1990 óta nevel atlétákat. Azóta 33 korosztályos válogatott sportoló került ki Keszthelyről, akik 9 kilenc nemzetközi versenyen képviselték hazánkat.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek