A láthatatlan munka napja

2012. április 3. (kedd)

Április 3-án, a láthatatlan munka napján emlékeznek meg mindazokról az önkéntes tevékenységekről, melyeket ellenszolgáltatás nélkül végzünk. Egyes vélemények szerint ilyen a házimunka, a baráti szívességek, a betegápolás, idősek segítése is.

A Keszthelyi Nemzeti Kör Közhasznú Egyesület a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet által kiírt „Családbarát közgondolkodás népszerűsítése” pályázaton támogatásban részesült családi és közösségi programok megrendezésére, amelyeket együttműködésben valósítanak meg a történelmi keresztény egyházakkal, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Keszthelyi Csoportjával és Keszthely Város Önkormányzatával.

A láthatatlan munka napja kapcsán szívesség-szolgálatot indítottak, melyhez bárki csatlakozhatott, aki szívesen és önként segít embertársainak. A felajánlásokat a templomokban és a Városi Könyvtárban elhelyezett gyűjtőládákba lehetett elhelyezni, de e-mail-ben és telefonon is jelentkezhetett bárki.
A szervezők a felhívást közzé tették minden helyi hírforrásnál, plakátokat helyeztek a város sok pontján.

Közel félszáz ajánlat érkezett, melyek többségében az idősekkel való törődést, beszélgetést vállalták a jelentkezők. Ezen kívül sokféle területen segítenének az önkéntesek: zongorahangolást, fordítást, korrepetálást, közösségi programok szervezését, nyelvtanítást ajánlottak fel. A szívességeket igénybe vevők a templomi hirdetőtáblákon találhatják meg az ajánlatokat.
A szervezők remélik, hogy a most elindított segítségnyújtás hatása a pályázat lejárta után is működni fog.