A munka folyamatos, de még mindig csúszás van a Helikon parkban

2023. szeptember 13. (szerda)

Bár folyamatos a munka, a kivitelező még mindig csúszásban van a Helikon parkban. Az önkormányzat kedden tartotta szokásos heti egyeztetését a Fitotron System Kft. vezetésével. Keszthely polgármestere hangsúlyozta: idén mindenképpen el kell készíteni a vállalkozónak a parkrekonstrukciót.

Az egykori kézilabdapálya helyén a beton alapot vasalják a munkások. Egy pavilon épül itt, ahol büfé és mosdók lesznek. A szomszédságában játszótér lesz, melynek egyes elemei már láthatóak. Ezen a területen is nagy csúszás van. A kézilabda pálya alatt vörös- és fekete salakot találtak, melyről kiderült, hogy veszélyes hulladék. Ennek mentesítésére külön pénzt adott az önkormányzat.

A futókör szinte teljesen elkészült. Már csak egy tömörített fedőréteget kell lefektetni a kivitelezőnek. A kandeláberek is állnak már. A régi parkolóban köztéri elemek várják, hogy a helyükre emeljék őket. A faragott köveken irodalmi idézetek, tájékoztatók olvashatóak.

Manninger Jenő polgármester: „Természetesen az ütemtervhez képest sajnos még mindig le van maradva a kivitelező. Még mindig az a vitánk, hogy gyorsabban kéne dolgoznia. Látszik, a játszótér elemeit is elkezdte már építeni. Ezek szemmel látható dolgok. Én nagyon remélem, hogy nagyobb erővel – most hogy közeledik már a határidő és mindenképpen ebben az évben el kell készítenie, ha törik, ha szakad –  nagyobb erővel fogja ezt készíteni. A korábbi időszakhoz képest az jelent megnyugvást, hogy most folyamatos munkavégzést látunk.”

A Polgármesteri Hivatal munkatársai, a műszaki szakemberek és a kivitelező Fitotron System Kft. hetente tart egyeztetést. Cél, hogy határidőre befejeződjön a Helikon park rekonstrukciója.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek