A nagycsaládosokhoz is megérkezett a Mikulás

2022. december 7. (szerda)
KesztHelyi identitás

A nagycsaládosokhoz is megérkezett a Mikulás a hétvégén. A programnak a Majortörténeti Kiállítóhely adott otthont. Az elmúlt két évben a pandémia miatt nem tudták megszervezni a programot, így most mindenki nagy örömmel vett részt az eseményen. Több mint 20 család várta közösen a nagyszakállút.

Az Üstökös Kompánia karácsonyváró műsorát láthatták a családok. Az előadásba a gyerekeket is bevonták. A családi előadóművész csoport a népi hagyományokat eleveníti fel. Darabjaikat gyerekek és felnőttek egyaránt élvezhetik. A nagycsaládosok meghívását szívesen fogadták, és a közönség is lelkesen tapsolt a csapatnak.

„Szenzációs program volt a mai napon. A hosszas évek hagyományainak megfelelően elsősorban itt a korabeli magyar hagyományokhoz kapcsolódóan felelevenítették ennek a téli időszaknak a jellegzetességeit, jellegzetes szokásait, a lucázás, a Mikulás várás, a karácsony és persze az újévi köszöntőknek a hagyományait is. A gyerekek rendkívüli módon élvezték.” – mondta egy résztvevő, Takács András.

A nagycsaládos egyesülethez a Mikulás is megérkezett. A gyerekek énekkel várták a nagyszakállút, aki természetesen ajándékot is hozott nekik. Kisebb és nagyobb gyerekek egyaránt sorban álltak a csomagokért. A fiatalok nagyon várták már a Télapót, de a program is tetszett nekik.

„Néztük az előadást, meg jött a Mikulás és kaptunk ajándékot.” – tette hozzá egy másik résztvevő, Borbély Borbála.

A Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesülete egész évben szervez programokat. Sokan már barátokként találkoznak a különböző eseményeken. A szülőknek kiemelten fontos ez a közösség, de a gyerekek is jól érzik magukat a barátaik között. Két év kihagyás után most ismét megrendezhették a Mikulás ünnepséget is.

„Másfél hónapja nekiálltunk a tervezésének, és sokat gondolkodtunk, hogy hogyan alakuljon ez a program. Nagyon örültünk tényleg, hogy két év után – a vírushelyzet miatt – sikerült újra megrendeznünk. Tényleg úgy gondoltuk, hogy egy kicsit nagyobb feneket kerítünk neki.” – tájékoztatott Kissné Börczi Nikoletta, a Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesületének elnöke.

A felnőtteket és a gyerekeket vendégség is várta. Zsíros kenyér, forró tea és többféle sütemény került az asztalra. A gyerekek természetesen a Mikulástól kapott ajándékot is kibontották.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9852-a-nagycsaladosokhoz-is-megerkezett-a-mikulas

Képek