A nyári programokat tervezi a Goldmark

2021. április 14. (szerda)

Készülnek a nyári nagyrendezvényekre a Goldmark Károly Művelődési Központ munkatársai. Ugyan a nyitás időpontja még bizonytalan, de az intézmény vezetése bízik abban, hogy ha feltételekhez kötötten is, de meg lehet tartani a nyári programokat. Emellett pályázatokon dolgoznak, online tartalmat készítenek és televíziónkkal is együttműködnek ünnepi műsorok összeállításában.

Egy éve zárva van a Goldmark Károly Művelődési Központ. Az elmúlt időszakban azonban folytatták a megkezdett hagyományt és online tartalmakkal igyekeztek elérni a közönségüket. Emellett a tavaszi ünnepekhez kapcsolódóan több alkalommal is együttműködtek televíziónkkal. Így jöhetett létre a kommunizmus áldozatainak emléknapjára készített összeállítás, valamint az 1848-49-es forradalom emlékére is közös műsor készült. A járvány harmadik hulláma az intézmény dolgozóit is megviselte és sajnos veszteséggel is járt.

„Egy volt kollégánk, aki nem is olyan rég ment nyugdíjba – név szerint Zrínyi Tibor is a koronavírus áldozata. Nagyon komoly veszteség érte egyrészt a goldmarkos csapatot, másrészt meg szerintem a várost, hiszen Tibor hosszú évtizedeken keresztül szolgálta a kultúrát és Keszthely városát. Mindemellett többen meg is betegedtek nálunk, úgyhogy jópáran túl vagyunk a víruson. Hosszú heteken keresztül home office-ban dolgoztunk és sok olyan programot is le kellett mondani, ami közvetlen kapcsolattartás, kontakt kapcsán lehetett volna, kellett volna megrendezni.” – tájékoztatott Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ megbízott igazgatója.

A művelődési központ – sok más kulturális intézménnyel egyetemben – bízik abban, hogy hamarosan megnyithatja a kapuit, így már tervezik a nyári programokat. A színpadi rendezvények nagy népszerűségnek örvendenek a városban, ezek megújítására most pályázatot is nyert a Goldmark. Az egyik leglátogatottabb program a KeszthelyFest, amelynek idei időpontja július 2-4. A szervezők három forgatókönyvvel készülnek, ezek alapján vagy csak gasztronómiai rendezvény lesz, de ha a szabályok engedik, akkor zenei programok is kapcsolódnak hozzá, az ezeken való részvételt azonban feltételekhez kötik. Legjobb esetben változatlan formában valósítják meg a programot, erre azonban kevés esélyt lát Osvald Bálint. A tervek mellett folyamatosan zajlik a munka a háttérben.

„Kerámiaműhely felújítására került beadásra pályázat, dolgozunk az Európa Kulturális Fővárosa projekt kapcsán pályázaton, a Balaton Fejlesztési Tanácsnak is lesz egy pályázata. Úgyhogy több olyan pályázaton és projekten dolgoztunk, ami vagy a korábbiak átdolgozása vagy pedig jövőbe mutatóan majd valamikor talán az elkövetkezendő hónapokban fog megvalósulni. Szintén pályázati forrásból nekiálltunk az új honlap fejlesztésének, szeretnénk egy nagyon modern, mindenféle tekintetben a mai kor követelményeinek megfelelő honlapot letenni az asztalra remélhetőleg már a nyitáskor. Ennek kapcsán például olyan dolgok is napirendre kerültek, mint az online jegyértékesítés bevezetése.” – tette hozzá a megbízott vezető.

A járvány miatt az elmúlt évben a Helikoni Ünnepségeket sem rendezték meg, ezt az idén sem pótolják, hiszen a bizonytalan járványhelyzet miatt nem kezdődhetett el a szervezés. A tervek szerint 2022-ben megvalósítanak egy hagyományos Helikont, 2023-ban azonban az Európa Kulturális Fővárosa programsorozathoz kapcsolódóan egy különleges, nagyszabású Helikont szerveznének Keszthelyen. Emellett pályázati forrásból elkezdődött a korábbi ünnepségek felvételeinek digitalizálása, ezt a közeljövőben közzéteszik a szervezők.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7963-a-nyari-programokat-tervezi-a-goldmark