A nyárra hangolva

2019. július 8. (hétfő)

A Bagossy Brothers Company, Caramel, a Hooligans és az Irie Maffia is fellépett az idei KeszthelyFesten. A nyugat-balatoni nyár egyik legkiemelkedőbb rendezvényére nem csak változatos zenei műsorral, hanem kiemelkedő gasztronómiai felhozatallal várták a nagyszámú közönséget. A fesztivált idén is kísérte A Bor Összehoz Keszthelyen elnevezésű program.

Hatalmas érdeklődés övezte a koncerteket. Szombat este hazánk egyik legfelkapottabb együttese, a Bagossy Brothers Company lépett fel. A Fő téri nagyszínpad előtt egy tűt nem lehetett leejti, az ország számos pontjáról érkeztek a rendezvényre.

„Bükfürdőről jöttünk, kimondottan erre a KeszthelyFestre, Bagossy miatt is lejöttünk. Hallottuk már több helyről, hogy jó hely, jó szórakozás van itt” – nyilatkozta két koncert közt Boros Tamás. Hasonló jó véleményen volt Balkus Patrik: „Nagyon jó. Annyi ember van itt kint, hogy igazából én azt nem értem – lehet az előző években is volt, pár éve nem jártam itt Keszthelyen- de nekem abszolút nagyon tetszik, meg tökéletes bizonyíték, hogy hány ember van itt kint eset, abszolút megéri csinálni.”

Szintén a nagyszínpadon lépett fel Molnár Ferenc Caramel. A zenész 15 évvel ezelőtt bukkant fel a Megasztár második szériájában, melyet meg is nyert. Caramel a törökszentmiklósi cigánytelepről indulva lett az egyik legismertebb hazai előadó.

’Számomra soha nem az ismertség, vagy a sztárság volt a mozgatórugója ennek és a mai napig abszolút nem ez motivál, hanem a zene, meg a zene szeretete, meg a zenekarom, meg a közönség, szóval ez az egész dolog, amibe szerelmesek vagyunk mindannyian, akik zenélünk” – nyilatkozta televíziónknak Caramel.

A KeszthelyFest a Balaton nyugati csücskének legjelentősebb fesztiválja. A három nap alatt összesen öt színpadon zajlottak koncertek. A sétálóutcán a jazz- és akusztik színpad mellett kiváló hazai borházak is várták a vendégeket. Az idei évben is a Keszthelyfest része volt A bor összehoz Keszthelyen elnevezésű program. Tizennyolc ismert és kiváló minőségű pincészet vonultatta fel hazánk történelmi borvidékeit és azok sajátos karakterét.

„Minden évben ellátogatunk ide. A bor összehoz – ez nagyon találó szimbólum szerintem. Egyetlen pincészetnek a borát kóstoljuk egész este, nagyon szeretjük, el is szoktunk látogatni oda, úgyhogy örülünk, hogy ide is kitelepültek” – mondta Pál Nikoletta.

A fesztivál zenei kínálatát idén is színesítette a MOL Nagyon Balaton színpad. A régió 40 eseményét átfogó programsorozat így Keszthelyen az Amazon Házban is képviseltette magát. A Fő térhez hasonlóan itt is fényfestés varázsolt különleges hangulatot.

A zárónap délutánján megérkezett esős időjárás miatt csak a gyermekliget programjai maradtak el. A többi koncertet, néhány időpontváltozással megtartották.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6194-a-nyarra-hangolva?fbclid=IwAR0p6-WqsSneuR8HU4EFBXx8Nj1oQ2HFE5Pa312F0U_t2RkbJeVe8IphZW0