A part menti területekről egyeztettek az épülő Sirius Hotelnél

2023. február 15. (szerda)

Várhatóan májusban nyitja meg kapuit Keszthely új szállodája, a Sirius Hotel. Az egykori Via Hotel helyén épülő, 128 szobás komplexum meghatározó lesz a város életében. Keszthely polgármestere és az önkormányzat munkatársai bejárták az épületet, és egyeztettek a Balaton-parti terület rendezéséről és kihasználásáról is.

Gőzerővel folyik a munka a Sirius Hotelben: Párhuzamosan végzik a külső és a belső munkálatokat is. A szálloda megnyitásával immár két új, modern, minden igényt kielégítő komplexuma lesz Keszthelynek. Az önkormányzatnak kiemelten fontos, hogy a Balaton-part továbbra is a lakosság rendelkezésére álljon, erről egyeztettek a tulajdonosokkal. Bár szaunaház épül és a területet is rendezik, a sétányt és a környékét továbbra is használhatják a keszthelyiek.

„Arról egyeztünk már meg, hogy ezt a szálloda fogja kialakítani, a szálloda vendégei használhatják, de nem lesz elzárva, tehát nem lesz kerítés. Tehát tulajdonképpen a keszthelyiek itt sétálhatnak, ugyanúgy igénybe vehetik. A szálloda melletti útról is tárgyalunk még, hogy a szálloda környezetét hogyan alakítják ki. A mostani információk szerint május 10-e körül nyitnak, tehát a Tour de Hongrie-nak már, amikor itt lesz a bemutatója, abban már ez a szálloda is részt fog venni, és ezzel indul majd tulajdonképpen a szezon május elején.” – tájékoztatott Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A Sirius Hotel a Kisfaludy programnak köszönhetően épül meg Keszthelyen. A szálloda nem csak turisztikai szempontból jelentős, rengeteg munkahelyet is teremt a városban. A két komplexumnak – a Helikonnak és a Siriusnak – köszönhetően ismét visszatér az élet a Balaton-partra. Az új hotel természetesen wellness részleggel is rendelkezik, így egész évben várja majd a pihenni vágyókat.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10053-a-part-menti-teruletekrol-egyeztettek-az-epulo-sirius-hotelnel

Képek