A Pelso Társaság és Vonyarcvashegy is támogatja a Gondviselés Házát

2024. január 25. (csütörtök)
KesztHelyi identitás

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza volt ezúttal a kedvezményezettje a Pelso Társaság jótékonysági báljának. Az intézménynek 500.000 forintot adtak át. A Fogyatékkal Élők Napközis Otthonát Vonyarcvashegy Nagyközség Önkormányzata is támogatta, szintén 500.000 forinttal.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házában 35 gondozottal foglalkoznak. Számos foglalkozáson vehetnek részt az ellátottak a hétköznapokon. Meseterápia, kézműveskedés, torna, hittan is szerepel a mindennapok naptárában, de közös sétákra és kirándulásokra is elmennek. Az ünnepekre műsorokkal is készülnek.  A Magyar Máltai Szeretetszolgálat legfontosabb célkitűzése, hogy segítse az elesetteket és a rászorulókat.

Ezt az áldozatos munkát támogatta a Pelso Társaság. A legutóbbi jótékonysági báljukon a tombolabevételből 500.000 forint gyűlt össze. Ezt adták át az intézményvezetőnek.

„Hogy miért a Gondviselés Háza? Talán ez egy jelzésérték. Körbe kell nézni itt a környéken, kik azok az emberek, szervezetek, közösségek, akik segítségre szorulnak. És ez volt az indok. Legyen ő, mert ők tényleg segítségre szorulnak. Ők tényleg olyan tevékenységet végeznek, ami elismerésre méltó, teljes embert kíván és mint tudjuk, a pénzből kevés van, segítsünk nekik.” – mondta el Horváth Imre a Pelso Társaság elnöke.

Mindenféle támogatást köszönettel vesznek az intézményben. Az elmúlt évben is sokan választották őket, hogy valamivel hozzájáruljanak a gondozottak mindennapjaihoz.

„Nagyon jó érzés, tényleg rettentő jó érzés, hogy egyáltalán szem előtt vagyunk és látják a munkásságunkat. Hiszen nekünk az a célunk, hogy az ellátottjaink jól érezzék magukat a bőrükben. És minden adománnyal őket támogatjuk és az ő jólétüket, az örömüket és a boldogságukat segítjük.” – fogalmazott Dr. Máté Szilvia intézményvezető.

A Pelso Társaság bálján jelen volt Pali Róbert is. Vonyarcvashegy polgármestere hallva, hogy az ellátottak születésnapjára gazdasági okok miatt helyben sütik meg a tortákat felajánlotta, hogy támogatja az intézményt. Szintén 500.000 forintos adományt biztosítanak a Gondviselés Házának, melyeket az ünnepi édességekre költenek el.

„Eléggé szociálisan érzékeny közösségünk van. És eddig is mi nagyban támogattuk a rászorultakat. Van ugye egy integrált színházunk is és maga a szociális juttatásokat is majdnem a duplájára emeltük nagyközségünknél. Nekünk fontos a társadalmi szerepvállalás is és ahol segítségre szorulnak és úgy látjuk, hogy jó helyre kerül, mint például most a Gondviselés Házánál.”

A Pelso Társaságnak továbbra is fontos, hogy ahol tud, segítsen. Ebben az évben is szeretnék megrendezni a Pelso-Festetics bált. Újdonságként szeretnék megszólítani a környező települések vezetőit, valamint segítségükkel a vállalkozókat, hogy még szélesebb körben beszélgethessenek, segíthessenek.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek