A remény nevében ég a második gyertya

2023. december 11. (hétfő)
KesztHelyi identitás

Csótár András és Zichy Emőke gyújtották meg a második gyertyát. Ünnepi beszédében a református lelkész kiemelte 2 advent van, egy elmúlt és egy eljövendő.

A három éve alakult Psalmus protestáns kórus műsorával kezdődött a második adventi gyertyagyújtás. Az énekkar a református gyülekezet égisze alatt szerveződött. Zichy Emőke lelkész kiemelte, hogy az Úr nem csak a tökéletes emberekért fog eljönni a második eljövetelekor.

„A keresztyén ember nem egy adventet ünnepel, hanem kettőt. Az első advent mögöttünk van, Jézus eljövetelével, a második advent pedig előttünk, ami nemcsak reménység, hanem bizonyosság. De ugyanakkor bíztatás is, hiszen azt mondja: eljövök és magam mellé veszlek titeket.”

Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke szavaiban hangsúlyozta, fontos most az elmélyedés, hogy méltón tudjunk ráhangolódni az egyház egyik legfontosabb ünnepére.

„Talán egy kicsit le tudunk lassulni, egy kicsit befelé tudunk fordulni, talán egy kicsit jobban oda tudunk figyelni a szeretetre és embertársainkra. A második hét a remény gyertyája. Mit remélhetünk, mit kívánhatunk magunknak és a városunknak és a közösségünknek? Nyugalmat, békét, egészséget, hitet, szeretetet.”

A Főtéren idén is adventi forgatag várja az érdeklődőket. Ringlis, ünnepi finomságok, fényárba öltözött belváros és kellemes karácsonyi zene hívogatja a vendégeket. A vásározók január 9-ig lesznek a Fő téren.

Pelikán Péter – Keszthelyi TV

Képek