A rómaiaktól a Star Warsig

2018. október 24. (szerda)

Az ókori Róma is megelevenedett a keszthelyi LEGO kiállításon, de autók, daruk és hajók ámulatba ejtették a közönséget. A Kockabarátok 3. éve mutatják be hobbijukat az érdeklődőknek, akik néhány építményt nem csak nézhettek, hanem ki is próbálhatták azokat. A gyerekek a játszósarkokban saját fantáziájuk szerint alkothattak az építőkockákból.

A Star Wars világa kapta a központi szerepet az idei LEGO kiállításon. Az egyik keszthelyi áruház emeletén, mintegy 1200 négyzetméteren leshettek be a látogatók az évtizedek óta népszerű építőkocka színes világába. A tárlaton saját tervezésű építmények is helyet kaptak, ezek is nagy népszerűségnek örvendtek.

„Sok jó dolgot láttam itt a kiállításon, azok az autók tetszettek a legjobban.” – mondta az egyik látogató.

Az autók és a hajók is saját tervezésűek, és több ezer munkaóra alatt épültek fel. A látogatók azonban minivilágokkal is találkozhattak a kiállításon. Városok, vidámparkok épültek fel, de Harry Potter is helyet kapott a tárlaton. A LEGO nagyon jó hatással van a legkisebbek készségeire.

„Bennük azt szeretem a legjobban, hogy fejlesztő, meg minden jót meg tudunk belőle építeni, és ott vannak a mi legóink, és minden érdekes van belőle, és az a jó, hogy léteznek, hogy tudjunk belőle építeni meg ilyenek.” – tette hozzá Kozmányi Máté, a Kockabarátok nagy rajongója.

Néhány építményt nem csak nézhettek, hanem ki is próbálhattak a gyerekek. A daruval különböző – természetesen LEGO-ból készült – tárgyakat emelgethettek. A LEGO kiállítást 2016-ban szervezték meg először a Kockabarátok. Azóta a tárlat egyre népszerűbb, ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy minden évben bemutatják a legújabb építményeket. A program célja, hogy a LEGO szerelmesei bemutassák a hobbijukat és nem utolsó sorban a kreativitásukat a nagyközönségnek. A Kockabarátoknak bármi ihletet adhat egy-egy építmény elkészítéséhez.

„Sétálunk az utcán, tehát egy teljesen más témában, és meglátunk valamit, és egyszer csak beugrik, hogy hú, ezt de jó lenne megépíteni LEGO-ból. Innen jön az ihlet. Az ember elkezd rajta agyalni, tehát azonnal nem is áll neki az építésnek, hanem, hogy melyik részletet hogyan, mint, milyen alkatrészekből tudná kivitelezni, hogy legjobban nézzen ki. Akkor ezzel megindul a folyamat, és amikor már eljutunk odáig, hogy összeáll fejben egy részlet, akkor azt összerakjuk, és aztán haladunk tovább.” – tájékoztatott Suszter Zoltán. a LEGO kiállítás főszervezője.

A gyerekeket játszósarkok is várták, ahol a legkisebbek és a nagyobbak is találtak maguknak építőkockát. A kiállítás Keszthelyen bezárta a kapuit, de az ország több városában is vendégeskedik majd a jövőben.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9180/a-romaiaktol-a-star-warsig/?fbclid=IwAR15elhBauxaKTZRqUP1JQVr39VzUXV85xqtNXExaTo7g3vW4CV34o7cXt4