A siker alapja a közös gondolkodás

2018. december 4. (kedd)

A Városháza dísztermében tartott sajtótájékoztatót Ruzsics Ferenc Advent első vasárnapján. A város Fő terén megépült gigantikus méretű, fából készült koszorút jótékonysági céllal építettek meg. A védnökséget vállalók is megjelentek a polgármesteri tájékoztatón.
Felgyulladt az első gyertya lángja az óriás méretű tűzifából épült koszorún is Keszthelyen a plébánia templom előtti téren. A hatalmas építményt 100 köbméter fából építették meg egy egyedülálló kezdeményezést követően. Az indulásról,a támogatásokról és a karitatív tevékenységről A Városháza dísztermében Ruzsics Ferenc tartott sajtótájékoztatót. A tájékoztatón megjelent az akció fővédnökségét felvállaló Dr.Márfi Gyula érsek és a védnökséget vállaló támogatók.

„Egyrészt,hogy a keresztényi szeretetünket is megmutatjuk azzal,hogy majd a Szent Erzsébet Alapítvány, a Máltai Szeretetszolgálat és a Karitasz közreműködésével a rászorulók között,konyhakész állapotban,kályha kész állapotban fogja ezt a tűzifát kiszállítani az adventi időszakot követően. Másrészt pedig egy keresztény jelképnek a megjelenése bármelyik településünk ,bármelyik közterén. Felbátorít arra,hogy határozottan kiálljunk a Nyugat-európai törekvésekkel szemben.”-Mondta el Ruzsics Ferenc.

Reisz Pál Sümegi Ferences rend rendház főnöke a tájékoztatón elmondta,hogy a koszorú megépítésével,majd a faanyag elosztásával megmutatják az emberek, hogy a jó dolgok támogatásával előbbre lehet jutni. Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész az akció kapcsán elmondta, nagyon örülne ha Európa is velünk lenne.Varga K László az 50 köbméter fát biztosító Bakonyerdő Zrt vezérigazgatója a tájékoztatójában kiemelte, hogy ilyen kéréssel a Zrt 63 ezer HA-os területén működő 168 önkormányzat részéről még nem érkezett. De örömmel tettek eleget a kérésnek. Mihályi Norbert Jeromos tihanyi perjel si üdvözölte az ötletet, a megvalósítást és örömét fejezte ki a céllal kapcsolatban. A Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány elnöke. Előházi Róbert a további együttműködésről biztosította az önkormányzatot. Elmondta,hogy mindig örömmel tesznek eleget a rászoruló megsegítéséért kitűzött célok megvalósításában. Jelen volt Visegrád város képviseletében Mikesy Tamás aki elmondta miért csatlakoztak elsőként a keszthelyi felhíváshoz.

A képviselő hangsúlyozta:”azokat a gondolatokat s azokat a célokat eljuttassuk az ország minél szélesebb rétegéhez,amik itt elhangzottak. Nekünk,azt gondolom,hogy Visegrádnak ez egy fontos szerepe,hogy segítse ezeket a gondolatokat eljuttatni másokhoz és ezért is csatlakoztunk ehhez a kezdeményezéshez .”

A lelkünk melege program tájékoztatójának zárásaként követően Dr. Márfi Gyula fővédnök elmondta, hogy az ilyen és hasonló kezdeményezések mindig az emberségről, a segítőkészségről tesznek tanúságot, s azt támogatni kell.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/9288/sajtotajekoztatot-tartott-ruzsics-ferenc-polgarmester/?fbclid=IwAR2mtGHK8fYhyRLMt5t7QX9q9mUOK-S4wrs89DGip8Irek9BdhjKBIfOi0s