A Spartacus sakkozóinak sikere

2019. november 20. (szerda)

A hét végén a Goldmark Károly Művelődési Központ nagyterme adott otthont a sakkozóknak. Veszprém ellen játszott a keszthelyi Spartacus sakk csapata az NB II-es bajnokságon. A verseny előtt díjazták az idei versenyszezon legjobb keszthelyi sakkozóját.
Hazai pályán köszöntötte Szalai István a vendégcsapat,Veszprém edzőjét és a játékosokat a hét végi versenyen. A pontszerző verseny előtt egy kiváló sakkozó, Rózsa Péter díjazásban részesült,melyet Nemes Klára önkormányzati képviselő ajánlott fel.

„Az az igazság,hogy többször részt vettem sakk bajnokságon meghívott vendégként. Megnyitókat tartottam és fontosnak tartom a szellemi sport támogatását is és úgy gondoltam,hogy a legjobb keszthelyit minden esetben díjazom, nem pedig azokat akik amúgy is díjazva vannak. Tehát kiemelten a keszthelyi sakk bajnokságot, a sakk sportot. Ezzel szeretném tovább lendíteni.”- mondta Nemes Klára önkormányzati képviselő.

A díj átadását követően a 12 fős csapatok tagjai egymást köszöntve a nyerés reményében ültek a sakk táblákhoz. A keszthelyiek ellenfele nem akármilyet erőt képviselve érkezett a versenyre. A veszprémi sakkozók az NB II-ben szinte mindig dobogós hellyel zárják a pontvadászatot.

„Ez egy fontos mérkőzésünk,hisz a Veszprém nagyon jó csapat,nagyon erős csapat. Úgy,hogy 12 táblás csapat mérkőzés. Én bízom azért – a kis arányú – győzelmünkben bízom és hát reméljük. Már már egy győzelmünk van, vidéken kezdtük,ott nyertünk 8,5 és 3,5 arányban az Arborétum csapata ellen.”- adott tájékoztatást a Spartacus Sportkör elnöke, Szalai István.

A helyi rangadó jól sikerült. A régi riválisok ellen a keszthelyi Spartacus játékosai 7,5-4,5 arányban nyertek.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6593-a-spartacus-sakkozoinak-sikere?fbclid=IwAR0w_1T7u4YzDbg6HkYEoAwLeQ-BuZSXMe43_1Vzqwsuh_ZTvRhS4nZ3BpY