A sportban is sikeresek az asbóthosok

2023. június 28. (szerda)
KesztHelyi identitás

Nemcsak szakmai téren, a sportban is sikeresek az Asbóth Technikum diákjai. Az iskola csapata először jutott el a Diákolimpia Országos Döntőjére, ahol Zala vármegyét képviselték. A fiúk erős mezőnyben versenyeztek, végül az előkelő 9. helyezést szerezték meg.

860 focicsapatot neveztek az iskolák a Diákolimpiára. A területi döntőt követően Nagykanizsán a vármegyei viadalon is az Asbóth Technikum tanulói győztek. Így kerültek a legjobb 20 közé, akik az országos megmérettetésen, Debrecenben rúghatták a bőrt. Minden iskolából 10 fiatal küzdhetett a mérkőzéseken. Az asbóthosok mind igazolt labdarúgók, az iskolában is jó csapatot alkotnak. Felkészítőjük szerint nagy élménnyel gazdagodtak a fiatalok.

„Füves pályán zajlott. 4 darab 5-ös csoportban, 4 pályán zajlottak a mérkőzések. Mi is játszottunk 4-et. Azt meg kell említeni, hogy 6 mérkőzést játszottunk a 3 nap alatt és a 6-ból 4 mérkőzést megnyertek a fiúk. A speciális sorsolás alapján az első 8-ba nem kerültünk be, csak a 9-20-ig helyért játszottunk. Utána minden mérkőzést megnyertek és így lettünk igazából 9-ek.” – mondta el Horváth Gábor felkészítő.

Az Asbóth Sándor Technikum szakmai sikereit már az egész országban ismerik, így még nagyobb öröm, hogy az oktatás egyéb területein ugyancsak jól állják meg a helyüket a tanulók. Csótár András igazgató elmondta, a szakképzések mellett komoly munka zajlik a testnevelés órákon is, ennek köszönhető, hogy a sportban szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a diákok.

„A testnevelés vonalán is különösen minőségi munkát végeznek a kollégáim. Hiszen nemcsak a szakmai és közismereti versengés fontos egy iskola életében, hanem a sportélet is ugyanolyan fontos. Hiszen az egészségmegőrzés, az egészségtudat kialakítása az alapfeladata azt gondolom egy oktatási–nevelési intézménynek. És ahogy jönnek a szép szakmai sikerek, én úgy érzem, hogy az iskola egyéb területei is zárkóznak fel ehhez és mindenki részese szeretne lenni ennek a nagy munkának, ami itt az Asbóth Technikumban folyik.”

A foci mellett többek között sikeresek voltak az asbóthosok a nyílt irányzékú sportlövő bajnokságon, atlétikában vagy például lábtoll-labda megmérettetésen is.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek