A sportolókat köszöntötték

2014. február 21. (péntek)

A legeredményesebb sportolókat és Keszthely sportéletéért sokat tett személyeket köszöntötték és díjazták a Balaton Színházban megtartott városi Sportgálán. A rendezvény vendége volt dr. Simicskó István ifjúságért és sportért felelős államtitkár, aki sajtótájékoztatót is tartott a gála előtt.

Ezen Borosné Eitner Kinga keszthelyi sporttanácsnok köszöntője után Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala megyei közgyűlés elnöke elmondta: a kormány által kapott pénzből Keszthely önkormányzata az idei évre megemelte a sport területnek adott támogatást, ami fontos tett volt. Reményét fejezte ki, hogy ez a tendencia folytatódik.

Dr. Simicskó István beszédében kiemelte: 2010-ben a statisztikák azt mutatták, hogy a gyerekek hét százaléka mozog heti rendszerességgel, ez az arány az Európai Unió országaiban nagyságrendekkel nagyobb. Hazánkban sok az elhízott gyermek is. A kormány felismerte, hogy lépni kell, ezért bevezette a mindennapos testnevelést. A társasági nyereségadóból befolyt összegből létesítmények épültek, ezek száma a mai napig mintegy háromszáz. A kormány sportbarát létét mutatja, hogy elismerik, így támogatják a sportágakat, a klubokat, az utánpótlást, a fiatal sportolókat és az edzőket is. Azt mondta, a jövőben is törekednek arra, hogy a sport a megfelelő támogatást kapja.

A sportgálán a zeneiskola klarinét csoportjának műsora után Borosné Eitner Kinga, Manninger Jenő és dr. Simicskó István mondott köszöntőt, majd dr. Iglódi Endre Keszthely sportéletének fontos állomásait idézte. Ezután átadták a díjakat.
A Keszthely Város Sportjáért címet Szalai István (Spartacus SE) kapta. Keczeli Zoltán (Befag) a legjobb edző, Kiss György (Georgikon DSE) a legjobb utánpótlás edző díjat vehette át. Csóti Jusztina (Vajda János Gimnázium) a Jó tanuló, jó sportoló, Major Veronika (Befag) a legjobb ifjúsági női sportoló, Zarnóczai Balázs (KVDSE) a legjobb ifjúsági férfi sportoló díjat kapta. File Mátyás (SZ-L Bau) a legjobb felnőtt sportolónak járó elismerést vehette át, Demeter Klaudia (PE Georgikon) pedig a legjobb női sportoló címet kapta.

(forrás, fotó: Monitor Magazin www.monitormagazin.hu)