A szabadba csábította az embereket a szokatlan meleg idő

2024. április 2. (kedd)

Sokan használták ki a jó időt a hosszú hétvégén sétára, kikapcsolódásra, sportolásra. Megtelt a Balaton-part. Több hőmérsékleti rekord született március utolsó, valamint április első napján is.

Sokakat csábított a szabadba a napsütéses, meleg idő a hosszú hétvégén. Többen ültek ki a Balaton-partra napozni, pihenni. A pecásoknak is kedvezett az időjárás. Voltak olyanok, akik várakozás közben tollasoztak. Rengeteg külföldi sétált a móló körül, a Keszthely térbetűs felirat előtt is többen készítettek fényképet. Volt, aki a mólóról örökítette meg a csillogó vizet. A tavaszi szünetet is kihasználva megteltek a környékbeli szálláshelyek, a kirándulók is örültek a kora nyárias hőmérsékletnek.

„Kijöttünk egy kicsit, élvezzük a korai nyarat úgymond. Jó idő van, tiszta levegő, sétálunk, jövünk-megyünk, jól érezzük magunkat.” – mondta el Nagy Huba.

Sportolásra is kiváló volt az idő, sokan vették elő a kerékpárokat. Voltak olyanok, akik csapatban tekertek a Balaton környékén. A supok is előkerültek már. Az állatbarátok közül többen választották a magyar tenger partját a napi séta helyszínének. Szinte minden pillanatban lehetett olyannal találkozni, aki négylábú kedvencével közösen élvezte a napsütést.

„Kötve vagyunk a kutyához, aki csak kétéves és ilyen liberális gondolkodású, hogy mindig az tetszik neki, amit ő akar csinálni és akkor mi megosztjuk a lányommal, hogy amíg ő wellness-ben van, addig én vagyok a kutyával. Mert ugye oda nem lehet levinni, utána váltjuk egymást. És bemegyünk a városba gyalog.” – osztotta meg Kéri Zsuzsa.

A kikötőben is sokan várakoztak az induló sétahajókra. Ezt a szolgáltatást naponta többször lehet igénybe venni, így mindenki sorra kerülhetett. A HungaroMet Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a hosszú hétvégén több rekord is megdőlt. Szombaton a legmagasabb hőmérséklet meghaladta a 25 fokot, Kelebián 27,6 fokkal dőlt meg a 113 évvel ezelőtti melegrekord. Húsvétvasárnap megdőlt a napi legmagasabb minimum hőmérséklet országos rekordja és a fővárosi melegrekord is. A meteorológusok arról is beszámoltak, hogy a hivatalos, rendszeres mérések kezdete óta április első napján még nem volt arra példa, hogy az ország nagy részén 25-30 fok közé melegedett a levegő. A tavalyihoz képest mintegy két hónappal korábban mértek 30 fokot, így ezzel megvolt az év első hőségnapja is.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek