A szakképzési centrum kiválóságait jutalmazták

2023. június 21. (szerda)
KesztHelyi identitás

Díjakat vehettek át a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum sikeres diákjai a vármegyeszékhelyen. A központ ezzel a gesztussal ismerte el a tanulók teljesítményeit, akik országos vagy nemzetközi versenyeken értek el szép sikereket az elmúlt tanévben. A vármegyében a keszthelyi fiatalok voltak a legeredményesebbek.

Világ-, európai és országos szakmai versenyeken az élvonalban végzett tanulókat és felkészítőiket díjazta a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum. A szakképző iskolák olyan megmérettetéseken vettek részt, mint a WorldSkills, az EuroSkills, az OSZTV vagy a Szakma Kiváló Tanulója Verseny. A centrum elismerését Zalaegerszegen vehették át a diákok.

„Már az elmúlt 2-3 évben már nagyon szép eredményeket értünk el világversenyeken. Nem ilyen nagy számban, mint most az idén, de már megjelentek azok az Európa-, világbajnoki arany és ezüstérmek, amelyek mutatták azt, hogy elindult egy jó vonal a szakmai versenyeztetés terén.” – mondta el Vizlendvai László főigazgató.

Az Asbóth iskola diákjai több megmérettetésen is remekeltek. A Szakma Sztár verseny országos döntőjében kozmetikus szakágban első, a villanyszerelőknél pedig második helyet hoztak el. A szakmai világ- és Európa-bajnokságon is remekeltek az asbóthosok, Magyarországot ők képviselik majd Franciaországban és Lengyelországban. Ezek mellett több szakmai megmérettetésen voltak sikeresek a fiatalok. Az iskola vezetése kiemelte, nem öncélúak a versenyeztetések, hiszen a tanulók eredményei az egész közösségre pozitívan hatnak.

„Azt büszkén mondhatjuk, hogy egy ilyen típusú iskola, mint a miénk, egy ilyen minőségi technikum az a szorgalmasabb és tehetségesebb gyerekek számára egyenes utat jelenthet a szakmai irányú továbbtanulás tekintetében. Ha egy kicsit túl léphetek az iskolán, akkor azt is kihangsúlyozhatom, hogy büszkék vagyunk rá, hogy Keszthely iskolaváros és büszkék vagyunk rá, hogy mi ezeken a versenyeken Keszthely hírnevét öregbíthetjük. És ez a közösség, amely Keszthelyen pedagógusként, oktatóként dolgozik, igazán dicséretet érdemel.” – emelte ki Csótár András igazgató.

A VSZK kiválósága az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen léphetett a dobogó második fokára. Az írásbelin is kimagaslóan teljesített, a budapesti döntőben négyféle ízben kellett kínáló falatkákat készítenie.

„Örülünk neki, hogy a centrum is jutalmazta mind a második helyezést elért diákunkat, mind a felkészítő kollégákat. Ők egyébként anyagilag is támogatják minden alkalommal a versenyfelkészítést, hiszen itt azért az előkészületeknél nem kevés nyersanyag szükséglet van, amit elő kell teremteni és ők nagyon partnerek minden alkalommal.” – mondta el Fisli István igazgató.

A közgázosok közül is jutalmaztak tanulókat. A keszthelyi diákok vállalkozói ötletei bizonyultak a legjobbaknak a Modellvállalat szimulációs versenyen. Sikeresek voltak az OSZTV irodai titkár versenyen is.

„Nagyon örülünk, mert egy több éves munkának az eredményét, gyümölcsét arathatták le most a tanulóink és az oktatóink. És köszönjük a szakképzési centrumnak, hogy jutalmazta és elismerte iskolánkat és tanulóinkat.” – fogalmazott Páhi Sándorné Szalai Éva igazgató.

A vármegye 9 intézményében 4200 tanulót oktatnak nappali tagozaton, a felnőttképzésben több mint ezren vesznek részt. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum az elmúlt évek eredményeinek köszönhetően az élvonalba került.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10464-a-szakkepzesi-centrum-kivalosagait-jutalmaztak

Képek