A szépészet Helikonja: fodrászok és kozmetikusok versenyben

2011. március 7. (hétfő)

A szépészeti műfajban zajlott látványos eseménynek adott otthont vasárnap a keszthelyi Balaton Színház. Első ízben rendezték meg a fodrászok és kozmetikusok dunántúli versenyét.

A programot a Goldmark Károly Művelődési Központ tavaszi kínálatai közt már hagyományos Nők hete keretében tartották meg, az Asbóth Sándor Szakközépiskolával közös szervezéssel.

Az először megélt események gyakran új utakat nyitnak, ennek jelentőségére utalva köszöntötte a találkozót Ruzsics Ferenc, a város polgármestere. A versenyt Szemes Péter, az Asbóth-szakközépiskola igazgatója nyitotta meg.

– A Dunántúlról meghívtuk mindazt a 27 társiskolát, ahol a két szakmában képzés folyik – mondta a házigazdák közt Fonyódi Erika, szaktanár. – A versenyt diák és felnőtt korosztály számára hirdettük, mindösszesen 17 kategóriába lehetett indulni.

Több mint 300 szereplője volt így a rendezvénynek, a nevező tanulókkal és a szakmák már végzett gyakorlóival, valamint a modelljeikkel együtt.


fotó: Horányi Árpád

Hajviseletekben készül balatoni hullám, színházi konty, klasszikus, trendi és extrém vágás. A kozmetikai fantáziák közt szerepelt a város kulturális életének nevezetessége: a Helikoni Ünnepségek alkalmához illő nappali smink készítése, estélyi arckikészítés, s Játék az élet címmel pedig bármi egyéni ötletet megvalósíthattak a résztvevők. Mitagadás: az egyéni elképzelések káprázatosan sokszínűvé tették a látnivalókat.

A szépészet Helikonjának elnevezett verseny zsűrizését az esemény rangját fémjelző, s a pártatlanságot garantáló mesterek, világbajnoki címet viselők végezték. A jók legjobbjai közt lehetett eredményt hirdetni. A díjakat igazi szépségvarázslás eredményeként oszthatták ki.

(forrás: Zalai Hírlap www.zalaihirlap.hu)