A színvonalas rehabilitációs szolgáltatásokért

2015. április 17. (péntek)

Korszerű fekvőbeteg-rehabilitációs lehetőséget teremtett a mintegy 242,52 millió forintból megvalósult fejlesztés a Keszthelyi Kórházban. A projekt zárórendezvényét csütörtökön tartották.

A Keszthelyi Kórház „A” épületében alakították ki a modern rehabilitációs osztályt. Az épület három szintjén helyezkednek el a felújított kórtermek, vizsgálók, terápiás fejlesztő szobák és egyéb kiegészítő helyiségek. A földszinten rehabilitációs járóbeteg-szakrendelés, valamint egy korszerű, egyéni tornára, közös sportolásra és kerekes székes mozgásra is alkalmas tornatermet alakítottak ki. Az ergoterápiás és multifunkciós helyiségekben az otthoni önálló életre készülhetnek a betegek és megismerhetik a speciális bútorok és eszközök használatát is.

A fejlesztés eredményeképpen lehetőség nyílt a rehabilitációs profil kiszélesítésére, egyénre szabott rehabilitációra, speciális új módszerek, eszközök bevezetésére.

A konzorciális pályázat a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház vezetésével valósult meg, 1,942 milliárd forint uniós támogatásból a Széchenyi 2020 program keretében. A százszázalékos támogatású projekt keszthelyi fejlesztései 259.390.420 Ft értékűek.