A szociális szférában dolgozókat köszöntötték

2021. november 15. (hétfő)

A kivételes és áldozatos munkáért mondott köszönetet Keszthely önkormányzata a szociális szférában dolgozóknak. Keszthely segítő szervezeteinek munkatársait oklevéllel, emléklappal ismerték el. A csütörtöki eseményen elhangzott, az ágazatban dolgozók egész életüket a rászorulók segítésének szentelik, ezért megérdemlik a maximális tiszteletet és köszönetet.

A szociális szférában dolgozók munkáját ismerte el Keszthely önkormányzata. A szociális munka napját 2016-ban foglalták törvénybe. Ezen a napon szeretnék ráirányítani a figyelmet azokra a szakemberekre, akik az év minden napján segítik, gondozzák segítségre szoruló honfitársainkat.

Keszthelyen ez az első év, hogy köszönetet mondtak az ágazatban dolgozóknak. Az eseményre a város számos intézménye meghívót kapott. A Balaton Színház Simándy termében oklevéllel ismerték el a kiemelkedő dolgozókat.

„Amikor mi hazamegyünk, akkor nem tudjuk teljes mértékben otthagyni az intézményt és nagyon sokan még a gondolatainkban visszük az idős ellátottjainknak a sorsát. A napi munkánkat még otthon is elméletben tovább folytatjuk. Nem csak én köszönöm ezt a mai napot, hanem velem együtt az összes kollegámmal is köszönettel tartozunk, hogy a város ilyen módon ünnepelte meg a szociális munkának a napját.” – mondta Havasiné Tokovicz Anita, az ESZI Idősek Otthona főnővére.

Az eseményen elhangzott, a szociális szférában dolgozók hivatásként tekintenek a munkájukra. Csótár András elmondta, az ágazatban tevékenykedők az egyik legnemesebb feladatot látják el, gondoskodnak mindazokról, akik a legkiszolgáltatottabbak – csecsemők, idősek, hajléktalanok. Ehhez olyan személyiségre van szükség, amelyben egyesül az empátia, a konfliktuskezelés és válságok megoldásának képessége – tette hozzá az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke.

„A szociális munka alapja a benne dolgozók kivételes személyisége, amelyben nem csak naprakész tudásra, hanem igazán jó szívre, önzetlenségre is szükség van. A szociális ágazatban dolgozók számára az átlagon felüli munkához nem csak az ellátottak iránti empátia szükséges, hanem az elhatárolás képessége is, amely lehetővé teszi, hogy a magánélet és a számos mentális terhet jelentő hivatás között egyensúly alakulhasson ki.” – tájékoztatott Csótár András.

Az eseményen oklevelet adtak át 11 olyan dolgozónak, aki kivételesen magas szinten látja el a munkáját. Emellett a különböző segítő szervezetek munkatársainak emléklappal köszönték meg a helytállást. Az ünnepségen Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere kiemelte, az ember egész életét végigkíséri a gondoskodás.

„Ki is gondoskodik rólunk életünk során? Nyilván elsősorban az édesanyánk, aztán a családunk, aztán a minket körülvevő közösség, majd, közben és utána és minden alkalommal ott vannak azok a szociális intézmények, akik az életünket végigkísérik. Ott van adott esetben a bölcsőde, ott van az iskolában vagy az óvodában mondjuk a családsegítő szolgálat, ott van életünk során az Egyesített Szociális Intézmény, ugyanúgy a családsegítő.” – emelte ki Keszthely alpolgármestere.

Az ünnepségen fellépett a Babos-Piller duó, akik könnyűzenével és jazz muzsikával szórakoztatták a vendégeket. A meghívottakat az esemény zárásaként állófogadáson látta vendégül Keszthely önkormányzata és a Goldmark Károly Művelődési Központ.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8593-a-szocialis-szferaban-dolgozokat-koszontottek