A szolgálatban lévőket köszöntötte a polgármester

2019. január 4. (péntek)

Az év utolsó napján Keszthely város polgármestere, Ruzsics Ferenc a szilveszterkor szolgálatban lévő tűzoltókat, mentősöket, rendőröket köszöntötte. Hagyományos szilveszteri körútján köszönte meg az egész éves munkájukat, többek között azt is, hogy az év végén míg mások szórakozással töltik az időt, ők vigyáznak a rendre, biztonságunkra és készenlétben állnak a nap 24 órájában.

Szilveszter estéjén a hagyományos köszöntő körútját a Keszthelyi Rendőrkapitányságon kezdte Ruzsics Ferenc polgármester. Már több mint egy évtizedes múltra tekint vissza, hogy az év utolsó napján a város vezetője köszönti az év végi szolgálatosokat Keszthelyen. Ajándékkal is megköszöni egész évi áldozatos munkájukat. A keszthelyi kapitányságon érkezésekor nem tudott minden szolgálatost köszönteni, többen a városban járőröztek. Az ünnepnaok is adnak gyakran munkát a rendőröknek.

„A mi illetékességi területünkön viszonylag csend volt karácsonykor. A hosszú ünnepek kihoznak néhány családi veszekedést, néhány eltűnt személyt aki összeveszik a családjával és meg kell, hogy keressük. Ez előfordult. Tilosban parkolások fordultak elő. Volt egy-két olyan bűncselekmény ami lopásban realizálódott. Ezeket az ügyeket rendeztük, két esetben falopás tekintetében kint a terepen kellett intézkednünk. Jelen pillanatban 23 beosztott és két parancsnok van szolgálatban, két járás területén felkészültünk hasonló intézkedésekre. Gyakorlatilag azt kértem a kollégáktól és remélhetőleg így is lesz, hogy a hangulatnak megfelelően emberségesen de szigorúan lépjenek fel szükség esetén.”-adott tájékoztatást Dr. Horváth István kapitányságvezető.

A rendőrök után a katasztrófavédelem szolgálatban lévő dolgozóihoz ment Ruzsics Ferenc. A szilveszter napján szolgálatban lévő lánglovagokat is köszöntötte akiknek sajnos az ünnepnapokon is mindig akad dolguk.

„A létszám elegendő a készenléthez. Ebben az évben szerencsére egy darab tűzeset volt ami a karácsonyhoz köthető, egy feltételezhetően nyílt láng okozott tüzet, más szerencsére nem volt a területünkön.”- mondta Móringer Imre tűzoltóparancsnok.

Keszthelyen a mentőállomáson sem volt jelen minden ügyeletes a polgármester érkezésekor. Már esethez hívták őket kora este. A kisvárosi mentősök évente közel 5 ezer riasztást kapnak, akár ünnep nap akár hétköznap hívják őket nappal egy éjjel két percen belül kivonulnak. Az ő munkájukat is minden évben megköszönik Keszthelyen.

„Így is meg szeretnénk mutatni azt a köszönetet és hálát amit értünk a tűzoltók, rendőrök, mentők és nem állok meg itt, beleveszem a taxisoktól egészen az altatóorvosig, tehát mindenkire szeretettel gondolunk aki ránk vigyáz, bennünket gyógyít és bármilyen szolgáltatást biztosít éjjel nappal. Mi állampolgárok így érezzük magunkat teljesen biztonságban és ezeket a szolgáltatásokat alkalomadtán kényszerűségből vagy véletlenszerűen is igénybe szoktuk venni.”-hangsúlyozta Ruzsics Ferenc.

A mentősök is felkészültek a kiemelt ünnepekre. Zombory József Mentőállomás vezető a következőket mondta. „Ma este hét mentődolgozónk van ügyeletben. Két 24 órás és egy nappalos mentő gépkocsival látjuk el a szolgálatot. A hétköznapokhoz viszonyítva szilveszterkor mindenképpen magasabb az esetszámunk, legtöbbször belgyógyászat eredetű panaszokhoz, alkohol okozta rosszul léthez ill.háztartási balesethez riasztanak minket.”

Az év utolsó óráiban dolgozókat pezsgővel és virslivel köszöntötte a város polgármestere.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/9350/a-szolgalatban-levoket-koszontotte-a-polgarmester/?fbclid=IwAR2ANvIxSNaHnTYRcs9RIKhEAxdpKGYGoIWnCJv56AyXmRoA4d0YOOerhMs