A szorítók közé!

2013. július 3. (szerda)

Az oroszok kivételével a kontinens szinte teljes mezőnyével indult el a héten az uniós női ökölvívó bajnokság Keszthelyen. 22 ország közel 300 sportolója száll ringbe a Hotel Helikonban. Az Európai Unió elit, ifjúsági és junior női ökölvívói szombatig mérik össze erejüket a Balaton fővárosában.

Nagy lelkesedéssel 32 magyar lány vághatott bele hétfőn az uniós ökölvívó bajnokságba. A felnőtt és utánpótlás korosztályokban bokszoló lányok magukkal szemben is nagy elvárásokat támasztottak.

Az Európai Ökölvívó Konföderáció égisze alatt zajló viadal első napján már két magyar bokszolóért is szoríthatott a közönség. Az elit korosztályban az 51 kg-os súlycsoportban Ancsin Katalin a cseh Lenka Kardova ellen lépett a szorítóba. Katalin végül 3-0-ra, mondhatni simán vertre ellenfelét. A szomszédos ringben a 48 kilogrammos Böde Anita már szorosabb mérkőzést vívott brit ellenfelével. Végezetül döntetlen után bíró döntéssel jutott ő is tovább a legjobb nyolc közé. Így az első nap kettőből két meccset hoztak a magyarok, Kovács László szövetségi kapitány bízik benne, hogy ez a tendencia így is marad.

Mivel idén elmarad a női Európa-bajnokság a rendezést elnyert franciák visszalépése miatt, a kontinens számára a keszthelyi torna jelenti a főpróbát az őszi vb előtt. Ennek köszönhetően több nagy név is leadta már jelentkezését a viadalra.

Az utánpótlás korosztályban bokszolóknak nem csak a haza pálya az előnyös, sokaknak most lesz az első meccse nemzetközi viadalon és a rutin megszerzésére mindig nagy szükség van.

(forrás: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)