A tánc városa lesz Keszthely

2019. szeptember 12. (csütörtök)

Csütörtökön kezdődik a Nemzeti Táncszínház és a Balaton Színház közös szervezésében a 17. Táncpanoráma. A rendezvény három napon át kínál érdekességeket, színvonalas előadásokat a lakosságnak és az utószezon nyaralóközönségének. Gyermek és felnőtt előadások, tánctanítás, kiállítás is szerepel az idei programban.
A 2002-ben indított Táncpanoráma az ősz első nagy kulturális program sorozata Keszthelyen. Hazai és külföldi vendégeknek , felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt kikapcsolódást, élményt jelent az előadásokon való részvétel. A tánc nyelvéhez nem kell tolmács, mindenki érti. A fesztivál évente a táncművészet különböző stílusát vonultatja fel.

„Ahogy megszokhatta már a keszthelyi közönség úgy,csütörtökön kezdődik a Táncpanoráma,gyerek előadásokkal 11 órakor és 2 órakor Mátyás királyról egy nagyszerű táncelőadás. Ezt követi csütörtökön este 6 órától Lakatos János koreográfus és táncpedagógus előadásának ,Tánc és kreativitás címmel egy nagyszerű előadás,ő is már több éve vendégünk és tényleg merem bátran ajánlani mert zseniális előadó. S nagyon jó a téma is.”-adott tájékoztatást Csengei Ágota a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

Az idei Táncpanoráma két előadásában a történelem ,a hagyományok és a tánckultúra együtt lesz látható a színpadon.

„Pénteken a Duna Művészegyüttestől láthatják a Kalotaszegről készült előadásukat,ami szerintem megint egy nagyon nagy érdeklődésre tarthat számot ez az előadás. Szombaton pedig Budai László vendégei, barátai előadásában pedig a tangóból lesz tangó előadás.”-mondta Csengei Ágota.

Csütörtöktől fotókiállítás keretében láthatja az érdeklődő Balaton Színház Simándy termében a 60 éves Duna Művészegyüttes múltját és jelenét . Pénteken 17:30-tól az együttes táncosai a Fő téren táncházba hívják az érdeklődőket.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6391-a-tanc-varosa-lesz-keszthely?fbclid=IwAR0qO8soOfYPceFSFAbdJPmQEiuxwSVFWFNBX1ugE3DjEuotAGjGIaGi7mo