A tankerület pedagógusait köszöntötték

2014. június 13. (péntek)

Cél, hogy emelkedjen a pedagógus pálya presztízse, ezért volt szükség az életpálya modellre, az új irányok megfogalmazására – hangzott el a keszthelyi pedagógusnapi ünnepségen, amit a Balaton Színházban tartottak június 12-én, köszöntve a keszthelyi tankerületben dolgozó óvodapedagógusokat, tanítókat, pedagógusokat.

Elsőként Varga Anikó, a Keszthelyi Tankerület vezetője szólt a jelenlévőkhöz, megköszönve kollégái áldozatos, napról-napra megújuló, gyermekeket szolgáló munkáját.

Az ünnepi beszédet Csótár András, a keszthelyi Asbóth Sándor Szakközépiskola igazgatója, a városi önkormányzat képviselő-testületének tagja, az oktatási bizottság elnöke mondott. Megemlítette, hogy összesen huszonegy alap- és középfokú intézmény tanárai kaptak meghívást az ünnepségre, de az óvodák dolgozóit is köszöntik. Csótár András hangsúlyozta: „A nevelés egyike a legfontosabb és legnemesebb hivatásoknak. Azok közül az egyik, amelyben a felelősség szerepe talán a leghangsúlyosabb. A jó pedagógus tehát kulcsfontosságú, hiszen a gyermekek sokszor több időt töltenek az intézményekben, mint otthon a családjukban, sokszor többet beszélgetnek a nevelőjükkel, mint a szüleikkel. Emiatt az óvodában, az iskolában elengedhetetlen az őszinteségre, a tiszteletre, a szeretetre épülő kapcsolat, ami egyben garanciát is ad arra, hogy személyiséget fejlesztő, tudást gyarapító tevékenység folyik az intézményekben.”
Beszédében kiemelte, hogy az újjáalakított iskolarendszeren keresztül lehet megújulni: jól felkészült, széles látókörű, kreatív pedagógusokkal. Minden társadalomban a felemelkedés alapja a jó oktatás, a jó pedagógus – tette hozzá. Megemlékezett továbbá az oktatás kiemelkedő személyiségéről, Klebelsberg Kunó jelentőségéről is, mondván: úgy kell újjáépíteni a nemzeti kultúra és oktatásügyet, mint a trianoni Magyarországon. Zárásként jókívánságait tolmácsolta a jelenlevőknek.

Az ünnepséget a felszólaló köztisztviselők után a tankerületi pedagógusok jutalmazása és a gyermekek műsora zárta.

(forrás, fotó: Monitor Magazin www.monitormagazin.hu)