A tojást és a nyuszit szeretjük, a vírust pedig elüldözzük!

2021. április 2. (péntek)

A vírus által leginkább veszélyeztetett korosztálynak ajánlják fel legújabb dekorációjukat a Garázsbarátok. A húsvéti díszt ezúttal is a Fodor utcai garázssor és a Csókakői-patak mentén állították össze. A három baráton alapuló közösség korábban kis ünnepséget is szervezett a lakótelepnél, ezúttal a járvány miatt, ezt nem tudják megtenni.

Lakics Miklós, Szabó Kálmán és Vida-Gáti Attila tudta, hogy ez a húsvét sem lesz olyan, mint amilyen lenni szokott. A Garázsbarátok elhatározták, hogy a már jól megszokott helyükön ismét ünnepi díszítést állítanak össze. Minden dekoráció saját kézimunka, a tojások és a talicska festésétől kezdve a nyuszi figuráig mindent maguk készítettek. A húsvéti díszítést a vírus által leginkább veszélyeztetett, idősebb korosztálynak ajánlják fel.

„Nekik köszönhetjük, hogy 30-40-50 vagy 60 évig olyan húsvétunk volt, ami jó volt. Most sajnos a mi korosztályunkat – mondhatom, mert már én is oda tartozok – hát megtámadott bennünket a vírus. Úgy látom, látjuk hogy az emberek jönnek-mennek maszkkal az arcukon, lehajtott fejjel és jó páran már reményvesztettek. Ezzel szeretnénk erőt sugározni feléjük, hogy ne adják fel, mert ebből ki tudunk lábalni” – nyilatkozta Szabó Kálmán.

A Garázsbarátok hozzátették, a korosztályuk harcolt tűz, víz és sok más ellen. Úgy vélik, ahogy korábban, most is meg fogják vívni a harcot, csak ezúttal a vírus ellen. Ezt erősíti a boltívre helyezett tábla felirata is: „A tojást és a nyuszit szeretjük, a vírust elüldözzük!”A Fodor utcai garázstulajdonosok azt tapasztalták, hogy a korábbi dekorációik népszerűek voltak. Sokan megcsodálták és megörökítették a karácsonyi és a pünkösdi összeállításukat is a Csókakői-patak mentén.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7941-a-tojast-es-a-nyuszit-szeretjuk-a-virust-pedig-eluldozzuk