A turizmust is élénkíti a kutyás fürdetőhely

2019. szeptember 5. (csütörtök)

Mintegy 60 kutya és gazdi vett részt a Kutyabarát.hu által szervezett sétán szerdán délután. A Fő tértől a kastélyparkig tartó programon az érdeklődők számos információt tudhattak meg a megvalósítandó Keszthelyi Kutyás Park és Fürdetőhelyről. Elhangzott, a tervezetben számos más elem is helyet kapott.
A Fő térről indultak útnak a kutyások. A Kutyabarát.hu tulajdonosai közös sétára invitálták a gazdikat és a négylábúakat, ahol számos információt megosztottak a kutyás élményparkhoz kapcsolódóan. A programon fajtatiszta és keverék ebek is részt vettek, ami azonban közös volt bennük, hogy mindannyian családtagnak számítanak. Éppen ezért gazdáik számára fontos, hogy a strandolás élményét is megoszthassák velük.

„Azért veszünk részt ezen a sétán, mert szerencsére én úgy vettem észre, hogy a mai embereknek már más a kutyatartás, mint régen volt, a kutya ma már családtag szerencsére hazánkban is. ha már van egy természetes tavunk, van egy természetes vizünk, őket miért ne engednénk be? A kutya nem szemetel, a kutya nem piszkít a vízbe, én nem gondolom, hogy bármi akadálya lehetne annak, hogy ők fürödhetnének.” – mondta az egyik gazdi, Shmiliár Eszter.

A sétán elhangzott, Keszthely önkormányzata nyár elején döntött arról, hogy a Kutyabarát.hu megvalósíthatja és üzemeltetheti a fürdetőhelyet. Mindennek komoly jogszabályi előírásai vannak, így olyan helyszínt kellett találni, amely megfelel a törvényi szabályozásoknak, Mindemellett a Kutyabarát.hu pályázata számos más elemet is tartalmaz.

„Egyértelműen a kutyabarát turizmust is fejlesztjük ezzel, hiszen nem csak a főszezonra, hanem az elő- és utószezonra is tervezünk. Tehát a helyi vállalkozásoknak egy olyan plusz bevételt tudunk ezzel a parkkal szolgáltatni, amit eddig nem tudtak megteremteni. Ezen kívül tematikus rendezvényeket szervezünk, legyen az jótékonysági vagy szórakozási lehetőséggel bíró rendezvény. Támogatjuk a felelős kutyatartást itt Keszthelyen, többek között – ahogy a vállalásaink között is szerepel – a helyi iskoláknak edukációs előadásokat tartunk felelős kutyatartás illetve állatvédelem témakörében, és a helyi állatvédő, állatmenhelyeket is támogatjuk.” – tájékoztatott Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát.hu alapító tulajdonosa.

A kutyás séta végállomása a Festetics-kastély parkjában volt, amely egyike a város kutyabarát helyszíneinek. A résztvevők beszélgettek egymással, megosztották a tapasztalataikat. A kastélyparkban közös fénykép is készült ebekről és gazdáikról. A kutyás élménypark várhatóan 2020 májusában nyitja meg kapuit, a területet kutyások és nem kutyások egyaránt használhatják majd.

Regman Karola – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6378-a-turizmust-is-elenkiti-a-kutyas-furdetohely?fbclid=IwAR2KGR8o7dS79uIyJ6Vvzwigjn_go_sMaoI279COoChk8GebrWFDnYCCIBA