A város a fiatalok szemével

2022. december 13. (kedd)
KesztHelyi identitás

Eredményt hirdettek a Nekem Keszthely videó pályázaton. A Civilek a Helyi Közösségekért Egyesület és a Keszthelyi Televízió felhívására tíz pályamű érkezett. A program célja az volt, hogy erősítsék a fiatalok keszthelyi közösségi érzését.

A Festetics-kastély, a Balaton-part, a Fő tér és a város számos pontja megihlette az alkotókat. Keszthelyi vagy Keszthelyen tanuló 18 év alatti diákok nevezhettek. Telefonnal, kamerával vagy bármilyen eszközzel készülhetett a felvétel, a lényeg az volt, hogy megmutassa a készítő, hogy milyen a város diákszemmel.

„Ennek az volt a célja, hogy a 18 év alattiaknak a közösségfejlesztő élményét bemutatni, egyáltalán magát a keszthelyi közösséget erősítsük és egyfajta képi világgal járuljunk ehhez hozzá” – nyilatkozta Krupla Marcell, a Civilek a Helyi Közösségekért Egyesület elnöke.

A videó pályázat győztese Pas Marcell lett, megelőzve Németh Kitti Lucát és Kurucz Kolost. A Közgazdasági Technikum tanulója egy szerelmes pár története köré fonva mutatta be, hogy mit jelent neki Keszthely.

„Én tényleg egy másik formában oldottam meg ezt a történetet. Nem teljesen Keszthelyt mutattam be, viszont a helyeken keresztül, ilyen álomvilágba próbáltam ezt az egészet megoldani” – mondta Pas Marcell, a pályázat győztese.

Mind a tíz pályázó munkáját oklevéllel ismerték el. Minden alkotást levetíttek a díjátadón. A zsűrit szakmabeli és laikus személyek alkották. Horváth Szilárd, az MTVA keszthelyi származású munkatársa elnökölt.

Lendvai Bianka projektkoordinátor: „Televíziós szakemberként néztük a dinamikát, néztük a vágóképeket, néztük azt, hogy hogyan is áll össze, illetve aki nem televíziós szakember, ő pedig úgy értékelte hogy mi tetszik neki a legjobban, de azt hiszem, hogy ugyanaz volt a gondolatunk.”

A pályázat a Civilek a Helyi Közösségekért Egyesület programja keretében jött létre és a Keszthelyi Televízió koordinálta a felhívást. Szívet melengető, ahogy 18 éven aluliak bemutatták, hogy milyen számukra Keszthely – értékelt Vozár Péterné alpolgármester.

„Nekünk időseknek már nagyon sokféle arcát mutatta ez a város és bízom benne ezek a fiatalok, akik most vették a fáradtságot és dolgoztak azon, hogy megmutassák az ő szemszögükből szeretett városunkat, ez még csak gyarapodni fog és ők is hasonló lokálpatriótává tudnak válni, mint mi mindannyian, akik itt születtünk, itt élünk és akik nagyon szeretjük ezt a várost.”

A Fő téri led falon folyamatosan vetítik a filmeket, de a Keszthelyi TV közösségi felületein is elérhetőek lesznek az alkotások.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9875-a-varos-a-fiatalok-szemevel

Képek