A város fejlesztési terveit vázolta a polgármester a vállalkozói klub ülésén

2024. március 14. (csütörtök)
KesztHelyi identitás

A Keszthely Térségi Vállalkozói Klub legutóbbi ülésén Manninger Jenő volt a meghívott. Keszthely város polgármestere fontosnak érzi az önkormányzat és a vállalkozók közti kapcsolat építését, ezért szívesen tett eleget a meghívásnak. A találkozón a jövőbeni fejlesztési terveket vázolta fel a klub tagjainak.

Manninger Jenő polgármester volt a vendége a Keszthely Térségi Vállalkozói Klub soros összejövetelének. A tagok havi egy alkalommal találkoznak általában, ilyenkor ünneplik meg egymás névnapját. A polgármester előadását megelőzően a hölgy tagokat virággal köszöntötték.

A Keszthely Térségi Vállalkozói Klubnak jelenleg harmincegy fő a létszáma. Az ülésekre olyan személyeket hívnak meg, akiktől első kézből kaphatnak hiteles információkat. Manninger Jenő polgármester a fejlesztési tervekről tartott prezentációs előadást. Úgy véli, a vállalkozóknak szüksége van egy stabilan működő önkormányzatra. „Természetesen nagyon sok olyan fejlesztést készítünk elő, ami a vállalkozókat is segíti. A közlekedési problémák felszámolása, a Balaton-part, vagy vendéglátóhelyek kialakítása – ez mind segíti a vállalkozókat is, főleg a turizmusban dolgozókat. De ezen felül van, ami új dolog: egy 15 milliós összegünk [van] arra, hogy konkrétan a vállalkozásfejlesztéseket – az Állami Vállalkozásfejlesztési Alapítványon keresztül – az önerőben való részvétellel segítsük. Azt hiszem, hogy az induló vállalkozásoknak pár százezer forint is nagyon fontos lehet” – tette hozzá a polgármester.

A polgármester vetített képek segítségével vázolta fel a Balaton-parti rekonstrukciós terveket, a piaccal és a parkolási rendszerrel kapcsolatos elképzeléseket, a várost érintő építészeti megoldásokat. Nem csak a vállakozóknak van szüksége az önkormányzatra, hanem ez fordítottan is igaz: a büdzsében tavaly 1,7 milliárd forint bevételt hozott az iparűzési adó. Mindemellett a vállalkozók társadalmi szerepvállalása is jelentős. A klub elnöke, Farkas Dezső aláhúzta: „A klubunknak lokálpatriótaként célja többek között a régi értékek, hagyományok őrzése, ápolása és ezeknek a támogatása. Hiszem, hogy a hagyományainknak az őrzése a baráti és a családi kötelékeket erősíti, és ez a klubunk számára, mondhatjuk azt, hogy még fontosabb.”

Manninger Jenő polgármester az előadás során befektetéseket célzó elképzeléseket is felvázolt. Mivel a város logisztikai szempontból is jó helyen van, a régió egyik központjának tekinthető. Iparfejlesztési szempontból nem a nagyobb vállalkozásokra fókuszálnak, hanem inkább a kisebb és a fiatalokat is foglalkoztató cégekre.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió

Képek