A vidék szépségeit fedezték fel

2018. július 4. (szerda)

Második alkalommal invitálta közös kerékpározásra a környék prominens személyeit és a sportolni vágyókat a Pelso Társaság. A Keszthelytől Sármellékig tartó túra célja, hogy a résztvevők felfedezzék a térség szépségeit, emellett pedig lehetőségük legyen a kötetlen beszélgetésre. A program szervezői emellett fontosnak tartják a sport népszerűsítését is.
A keszthelyi Polgármesteri Hivatal előtt várták gazdáikat a kerékpárok. Az esős idő ellenére közel húszan vállalkoztak arra, hogy nyeregbe pattannak a Pelso Társaság felhívására. A résztvevők szerint egy nagyon jó hangulatú programra kerül sor idén is

„Fontosnak tartom, hogy a környező települések együttműködjenek, együtt gondolkodjanak, és mivel több településről érkezik résztvevő, ezért információáramlásként is felfoghatjuk ezt a biciklitúrát. Illetve a mindennapi mozgásért és természetesen a szórakozásért teszem meg azt a túrát.” – mondta az egyik résztvevő, Dósa Csaba.

A túrázók a Fő térről indultak, és a sétálóutcán végigtekerve fordultak rá a kerékpárútra. A résztvevők kényelmes tempóban tekertek Hévíz irányába, közben pedig beszélgetésre is volt lehetőség. Fekete György már második alkalommal csatlakozott a csapathoz.

„Ez egy nagyon kellemes társaság, jó baráti beszélgetések egy-két pohár ital mellett, remélhetőleg egy jó halászlét a Kis-Balatonnál elfogyasztunk. Ezek mindig jó összejövetelek. Sok kulturális rendezvényt csinálunk a Pelsoban, de évente több alkalommal ilyen sportosabb programot is szoktunk összeállítani.” – emelte ki Fekete György.

A túrázók első állomása Hévízen volt, ahol még több kerékpározó csatlakozott a pelsosokhoz. A település egyik kávézójában foglaltak helyet a résztvevők, ahol a finom borok mellett kötetlen beszélgetésre is sor került. Horváth Imre, a társaság elnöke elmondta, fontos, hogy a résztvevők felfedezzék a Balaton nyugati csücskének szépségeit.

„A célja, hogy megismertessük a környéket. Higgyük azt, hogy csodálatos vidéken élünk, Keszthely, Hévíz, Alsópáhok, Sármellék, a Kis-Balaton. Könnyen mondjuk azt, hogy elutazunk a világ más tájaira bárhova, Kubától elkezdve bárhova, és sokszor nem merjük azt mondani, hogy bizony egy pár napot eltöltenénk a Balatonnál, egy pár napot eltöltenénk a Hévízi-tónál, vagy egy pár napra elmennénk a Kis-Balatonhoz. A célunk az, hogy elvigyük a hírét annak, hogy milyen jó itt élni.” – tette hozzá a társaság elnöke.

A Pelso Társaság tagjai a hévízi pihenő után Alsópáhok fele folytatták az útjukat. Innen Sármellékre érkeztek, ahol halászlével zárták a napot.

Regman Karola – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8895/a-videk-szepsegeit-fedeztek-fel/