A Víz Világnapja

2013. február 26. (kedd)

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., mint az ország elsőszámú víziközmű-szolgáltatója az idei évben is a Víz Világnapja alkalmából színes rendezvényekkel, oktató és szabadidős programokkal igyekszik felhívni a figyelmet országunk vizeinek védelmére, az ivóvízfogyasztás fontosságára és a csapvízre, mint alapvető és biztonságos élelmiszerre.

A DRV Zrt. 2013-ban is szeretne minél több játékos kedvű gyereket és iskolát bevonni a programsorozatba, ezért korosztályoknak megfelelő pályázatokat és nyílt labor akciót hirdetnek.

Nyílt labor akció:
Programsorozatunk keretében lehetőséget biztosítunk működési területünk általános és középiskolás osztályai számára, hogy megtekintsék a DRV Zrt. vizsgálólaboratóriumait Balatonszéplakon, Balatonfüreden, Agárdon és Kaposváron. A nyílt labor akciónkkal szeretnénk felhívni a diákok figyelmét arra, hogy a víz pótolhatatlan és sérülékeny lételem, ugyanakkor az egyik legbiztonságosabb és ellenőrzött élelmiszer. A vizsgálólaboratórium látogatása csak szervezett formában, csoportosan történhet, előzetes bejelentkezés alapján.

Érdekes vizes kísérletek és meglepetés ajándék vár minden látogató csoportot!
A nyílt napok időtartama: 2013. március 04-április 12. között

Helyszínek:
DRV Zrt. Központi Vizsgálólaboratórium Siófok- Balatonszéplak
DRV Zrt. Fejér megyei Vizsgálólaboratórium Agárd
DRV Zrt. Észak-balatoni Vizsgálólaboratórium Balatonfüred
DRV Zrt. Somogy megyei Vizsgálólaboratórium Kaposvár

Előzetes bejelentkezés:
Mihalovics Dóra kommunikációs szakértőnél
Telefon: +36 84/501-096; +36 30/210-6405; e-mail: mihalovics.dora@drv.hu; vizvilagnap@drv.hu

Kreatív pályázatok – Rajz és fotó pályázat kategóriákban:

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. a Víz Világnapja alkalmából fotó- és rajzpályázatot hirdet a működési területén található óvodások, általános és középiskolák diákjai számára. A Víz Világnapi alkotásokat postai úton lehet eljuttatni a DRV Zrt. alábbi címére:

BEKÜLDÉSI CÍM:
Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
Víz Világnap Pályázat
8600 Siófok, Tanácsház utca 7.

A pályamunkák beküldésének határideje: 2013. március 14.

Jelmondatok 2013:
„2013 – A nemzetközi vízügyi együttműködés éve!”
„Jusson a Földön mindenkinek tiszta ivóvíz!”

Pályázati kategóriák kritériumai:

Rajzpályázat az idei jelmondat kapcsán:
– Óvodás, alsós, felsős és középiskolás kategóriában kiírt pályázat.
– Várjuk a csapvízzel és az idei mottóval összefüggő alkotásokat
– A maximális képméret: A/2.
– A rajzokon, alkotásokon a feliratokat a frontoldalon helyezzék el (név, város, cím, iskola, kor, osztály).
– A rajzokat nem áll módunkban visszaküldeni.

Fotópályázat:
– Működési terület valamennyi óvodája és iskolája részére kiírt pályázat.
– Várjuk azokat a kreatív fényképeket, melyeken a résztvevő gyerekek sokasága vízcseppet formáz, illetve az idei jelmondathoz kapcsolódó fotókat.

Az idei évben is értékes nyereményekkel jutalmazzuk a legötletesebb és legkreatívabb pályamunkák alkotóit. A győzteseket értékes nyereményekkel jutalmazzuk a március 22-i rendezvényünkön!

Online kVÍZjáték értékes nyereményekért:
A kvízjátékunk kitölthető a www.drv.hu internetes oldalon az ott megadott paraméterek szerint.
A kvízt március 14-ig lehet kitölteni és elküldeni a www.drv.hu honlapon keresztül.

A fotókat és videókat szakmai zsűri bírálja el, az elbírálás során elsőrendű szempont, hogy mi a pályázó mondanivalója, illetve milyen módon kapcsolódik az alkotás a Víz Világnap ezévi jelmondatához. A pályázat eredményéről levélben értesítjük a nyerteseket, akiket könyvutalvánnyal és értékes nyereményekkel díjazunk. A legjobb pályamunkákat bemutatjuk a Víz világnapi kiállításunkon és a DRV Zrt. honlapján. Felhívjuk a pályázatainkon indulók figyelmét arra, hogy a DRV Zrt. az alkotásokat a későbbiekben felhasználja a kommunikációs akcióiban. Bővebb felvilágosítás kérhető Mihalovics Dóra kommunikációs szakértőtől a 84/501-096-os telefonszámon vagy a mihalovics.dora@drv.hu e-mailcímen.

A DRV Zrt. 2013. március 22-én nagyszabású rendezvénynappal ünnepeli a Víz Világnapját.

A program helyszíne Siófokon a DRV Zrt. központi székházának nagyterme lesz, ahol vizes kísérletekkel, kiállítással, mesével és sok más szórakoztató programmal várjuk a kicsiket és nagyokat.

A részletes programokról a későbbiekben küldünk tájékoztatást a működési terület oktatási intézményeinek, valamint folyamatosan frissítjük programjainkat a www.drv.hu weboldalon.

(forrás: DRV Zrt. közleménye)