A WorldSkills zalai versenyzőit díjazták

2019. október 17. (csütörtök)

Díszoklevéllel ismerték el annak a három Zala megyei tanulónak az eredményeit, akik kiválóan szerepeltek a kazani WorldSkills világversenyen. A keszthelyi Ipartestület székházában tartott ünnepségen elhangzott, ezek a sikerek nem csak a diákoknak és a megyének jelentenek sokat, hanem a szakképzés népszerűsítése szempontjából is fontosak.
Hazánkból 22 szakma 24 versenyzője képviseltette magát az oroszországi Kazanban. A WorldSkills bajnokságon három zalai fiatal is részt vett, akik helytállásukkal öregbítették a megye szakképzésének hírnevét. Keszthelyről Cságoly Laura, az Asbóth iskola kozmetikus tanulója indult a versenyen, aki a 9. helyezése mellett kiválósági érmet is átvehetett.

„Nagyon jó érzés volt, minden pillanatára nagyon pozitívan emlékszem vissza. Mind a felkészülésben, mind pedig az egész versenyen voltak azért hullámvölgyek, de összességében egy nagyon jó élményként fogok visszaemlékezni rá.” – monta a ZSzC Keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnáziumának tanulója.

Kovács Dezső, Zala Megyei Kereskedelmi és Ipakamara ügyvivő elnöke a keszthelyi köszöntőn elmondta, a mai világban átalakulóban van a szakképzés, és a szakemberek számára kiemelkedően fontos, hogy képesek legyenek folyamatosan megújítani a tudásukat. Hozzátette, a naprakész tudással rendelkező szakemberek ugyanis aktív alakítói hazánk gazdaságának.

„A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az oktatási kormányzattal karöltve és együttműködve abban érdekelt, hogy olyan szakképzést és olyan szakmákban jártas tanulókat képezzen, akire a gazdaságnak nagymértékben szüksége van. Abban érdekelt, hogy ezek jól képzett és felkészült szakemberekké váljanak, ezek a fiatalemberek, fiatal kishölgyek, akik aztán utána megtalálják a saját számításukat és a saját pályájukon sikereket tudnak elérni a valóságos életben is.” – emelte ki a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ügyvivő elnöke.

Vizlendvai László, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, a Kazanban elért eredmények bizonyítják a megye szakképzési intézményeinek nívós munkáját. Hozzátette, a diákok sikere a város és a megye sikere is. Csótár András az Asbóth iskola igazgatója kiemelte, az elért eredmények hozzájárulnak a szakképzés népszerűsítéséhez. Elhangzott, az ország, a régió és a diákok érdeke is az, hogy sikeresek legyenek a szakmájukban.

„Nagyon fontosnak tartom ezeket az eredményeket, ugyanis a szakképzésre fel kell hívni a szülők és a diákok figyelmét. Egy jó szakképzés – valóban igaz, hogy versenyképes és egy jó szakma felér akár egy diplomával. A jól megválasztott szakma, egy jó diák, egy jó, lelkes és céltudatos diákkal nagyszerű karriert mutat és ad és nagyon jó megélhetést.” – tájékoztatott a ZSzC Keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnáziumának igazgatója.

A Zala Megyei Kereskedelmi és Ipakamara, valamint a Zalaegerszegi és Nagykanizsai Szakképzési Centrumok díszoklevelét vehette át Cságoly Laura. Szintén díszoklevélben részesült Markó Ákos, kőműves tanuló. Balogh Krisztián kőfaragó munkáját is díjazták, ő aszonban más elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a köszöntésen. Az ünnepségen a felkészítők szakmai munkáját is elismerték. Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja díszoklevelet adott át Csótár Andrásnak. A kitüntetéssel az Asbóth iskolának a budapesti EuroSkills verseny szervezésében kifejtett munkáját ismerték el.

Regman Karola – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6494-a-worldskills-zalai-versenyzoit-dijaztak?fbclid=IwAR3AXyyOBh-orJ9XrJ-6Zu1x6BI4SFmnWKnvURndqFdpjJ9F1f0-1_eMh1k