A Zenepavilonnál is követhetőek a meccsek

2024. június 14. (péntek)
KesztHelyi identitás

Pénteken kezdődik a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság. A 17. viadalnak Németország a házigazdája, Münchenben rendezik az első mérkőzést. A magyar szurkolók is izgatottan várják a meccseket, sokan nyilvános vetítésekre is elmennek, hogy közösen drukkolhassanak. Keszthelyen ismét felállították a LED-falat a Zenepavilonnál, melyen az EB után az olimpiai közvetítéseket is meg lehet nézni.

Június 14-én a Németország-Skócia mérkőzéssel kezdődik az Európa-bajnokág. 24 csapat jutott ki a kontinensviadalra. A magyar válogatott sorozatban harmadszor lehet ott a mezőnyben. Ezúttal a selejtezőcsoportot is megnyerték, így az 1986-os világbajnokság óta először egyenes ágon jutottak ki a tornára. A magyar nemzeti tizenegy az A csoportba került, melyben Németország, Skócia és Svájc szerepel még.

A hazai szurkolók is nagyon várják a meccseket. Sági Tamás óvodás kora óta nagy focidrukker.. A korábbi világ- és Európa-bajnokságokat is követte, ezúttal sem lesz másképp. Többször barátokkal közösen követték az eseményeket, gyermeke születése miatt most otthon nézik leginkább a meccseket. Úgy véli, a magyar csapatnak van esélye a továbbjutásra, természetesen elsősorban nekik szurkol.

„Nehéz csoport, sokkal nehezebb, mint az előző EB-s csoportunk volt, viszont 23 meccs alatt kétszer kaptunk ki az oroszoktól oda-vissza, az írektől meg egy barátságos mérkőzésen. Szerintem meglehet és igazából a csoport lesz a nehezebb falat. Hogyha a csoportból kijutunk, szerintem az egyenes kieséses szakaszon akár az elődöntőig el tudunk menetelni. Ha sajnos kiesik a magyar válogatott, akkor pedig onnantól kezdve pedig hajrá Olaszország.”

Ahogy legutóbb, most is lehet élőben követni a mérkőzéseket a keszthelyi Balaton-parton. A szakemberek kedden állították fel a LED-falat a Zenepavilonnál. Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva döntöttek úgy, hogy idén is lehetőséget biztosítanak arra, hogy közösségben szurkolhassanak együtt a foci szerelmesei. A sport ugyanis könnyen összehozza az embereket, jó hangulatban, együtt tudnak örülni a pillanatoknak. A legutóbbi nyilvános vetítéseken is sokan vettek részt.

„Ezek az izgalmak egy hónapig tartanak. Majd egy rövid szünet, amikor filmvetítések lesznek és utána kezdődik az olimpia, úgyhogy egészen augusztus 11-ig látogatható a Balaton-parton a Zenepavilonnál a LED-fal, ahol ezeket a sportvetítéseket, közvetítéseket lehet látni. Szeretettel várunk mindenkit.” – osztotta meg Vozár Péterné alpolgármester.

A magyar válogatott szombaton kezdi meg a viadalt. Marco Rossi csapata 15 órakor a svájciakkal játszik. Ezt követően június 19-én és 23-án lépnek pályára. A torna július 14-én zárul, a döntőt akkor játsszák a legjobbak.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek