A belváros legszebb adventi kirakata

2009. december 18. (péntek)

Nehéz dolga volt az „Advent Ablakai” kirakatverseny bírálóbizottságának pénteken, amikor a belvárosi üzletek szebbnél szebb kirakata közül kellett nyertest hirdetnie.

Karácsonyváró kirakatversenyt hirdetett Keszthely városa, hogy az ünnepre készülődés jegyében adventi hangulat költözzön a sétálóutcára és környékére. A tizenöt jelentkező vállalta, hogy ünnepi díszbe öltözteti üzlete portálját az adventi időszakra.

A döntésnél egyaránt szempont volt az egyedi kivitelezés és az ünnepi megjelenés. A megmérettetésre jelentkezett üzletek közül a Pethő utcai Skita Stúdió ruházati üzlet kirakatdíszítését találta a legszebbnek az ötfős zsűri, a nyertes jutalma ötvenezer forint értékű tárgynyeremény. A sétálóutcai Best Trend cipőboltnak különdíjat ítélt meg a bírálóbizottság; minden keszthelyi lakos ajándéka pedig a karácsonyi díszbe öltözött belváros. A szép kirakatok, a díszvilágítás, a hangulatos karácsonyi vásár és az ünnepi időszakra biztosított ingyenes parkolás révén a városvezetés szeretné elérni, hogy a belváros forgalma felélénküljön.

Az elismerő okleveleket advent utolsó vasárnapján adja át Ruzsics Ferenc polgármester a sétálóutcán tartandó ünnepi gyertyagyújtás alkalmával. A városi adventi koszorú utolsó gyertyáját Hegedűs Lóránt református püspök gyújtja meg, és ennek kapcsán megosztja ünnepi gondolatait a jelenlevőkkel.

Kapcsolódó cikkek:
Advent ablakai – kirakatverseny
Keszthelyi adventi programok