Adakoztak a vajdások

2023. december 20. (szerda)
KesztHelyi identitás

A Vajda János Gimnázium diákönkormányzata is csatlakozott a Cipősdoboz akcióhoz. Rászoruló gyermekeket szeretnének megajándékozni. Az összegyűjtött meglepetéseket a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központnak adták át.

Egy nagy mikulászsákba gyűjtötték össze a becsomagolt ajándékokat a vajdások. Mindegyiken feltüntették, hogy a tartalmával milyen korú és nemű fiatalnak szeretnének mosolyt csalni az arcára.

„Ez egy diákönkormányzati kezdeményezés volt. Aki szeretett volna, készíthetett ilyen cipősdobozokat, mint például az én osztályomban mindenkinek kellett csinálni párban. És nagyon jó volt, mivel jó érzés gyerekeknek készíteni, akiknek mondjuk nem adatik meg a lehetőség, hogy minden karácsonykor újabb és újabb ajándékokat kaphassanak.” – osztotta meg Benczes Teodóra tanuló.

Írószerek, játékok, könyvek, ruhaneműk, hajdíszek, sőt még édesség is került a dobozokba. Összesen 27 darab csomag gyűlt össze. Ezeket osztották szét egymás között a diákok, hogy személyesen vigyék el a Család- és Gyermekjóléti Központba. A népes társaság örömmel vitte le a szállítmányt. Jakabfi László intézményvezető a kapuban fogadta a tanulókat. Az intézmény nagyon sok rászorulónak tudott segíteni ebben az évben a sok adakozónak is köszönhetően.

„Nagyon sok ajándékot tudtunk szétosztani, hiszen nagyon adakozók voltak a helyi vállalkozók és a diákság is nagyon sok mindennel járult hozzá ahhoz, hogy még szebbé tudjuk tenni a rászorulók karácsonyát. Rengeteg ajándékot kaptunk. Elsősorban keszthelyi rászorulóknak osztottuk szét és hogyha sikerült annyit kapni, hogy maradt, akkor viszont a járásban a velünk kapcsoltban lévő családoknak is tudtunk juttatni.”

A cipősdoboz akciót 20. éve hirdették meg az országban. A jótékonysági projekt célja, hogy minden gyermek kapjon ajándékot karácsonyra. Keszthelyen is nagy hagyománya van a gyűjtésnek, így sokaknak tudnak segíteni. A vajdások sütivásárt is szerveztek az iskolában. Az édességekből a Gondviselés Háza lakóinak is vittek.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek