Adventi forgatag az udvaron

2023. december 21. (csütörtök)
KesztHelyi identitás

A diákok és kórusok műsorával várták az érdeklődőket. A bejáratnál vásárolható premontrei érméket az udvaron kézműves termékekre, süteményekre, forró italokra lehetett váltani. A befolyt összeget jótékony célra ajánlották fel.

Igazi adventi vásári hangulat uralkodott a Premontrei Szakgimnázium és Technikum udvarán. A jótékonykodás, a közösségi érzés és a karácsonyi hangulat fokozásának vágya hívta újra életre az „Adventi udvar” elnevezésű programot.  Az iskola szándéka, hogy rendszeresen megrendezzék az eseményt.

„Azért találtunk ki, hogy egy kicsit közelebb hozzuk az iskolát a város lakóihoz. Azt találtuk ki, hogy kinyitjuk ezt a belső udvart, és 1-2 programmal, karácsonyi díszítéssel, egy kis adventi hangulatot varázsolunk azoknak akik eddig is itt támogatóink voltak, illetve akiket érdekel, hogy mi folyik itt az iskola falai között.” nyilatkozta Gradwohl Ágnes, az intézmény megbízott igazgatója.

Az udvaron több bódé is várta a látogatókat. Volt hol sütemények széles skálájából lehetett válogatni, volt ahol forralt bor és tea várta a vásárlót. Ezek mellett kürtőskalács, valamint a premontreiek címerét formázó egyedi sütemény is a kínálat része volt.
A bódéknál  premontrei érmék fejében lehetett vásárolni, de ha valaki ellenjuttatás nélkül szeretett volna adományozni, arra is volt lehetőség, amivel éltek is a látogatók.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy jókedvűen jönnek, és jótékony adományokat is gyűjtenek, önszántukból, és érdeklik azok az apróságok is, amik megvásárolhatók az általunk kibocsájtott érmék segítségével.” mesélte Stubán Borbála.

Az intézménynek  idén nem ez az első adományozó akciója. A diákönkormányzat Szép Fruzsina Anna képviseletében több helyet is meglátogatott az adventi időszak alatt, ahova a helység szükségleteinek megfelelő ajándékokkal érkeztek.

„Először is a Keszthelyi Kórháznak a gyermekosztályán voltunk, és vittünk a gyerekeknek egy gyönyörű szép fenyőfát, valamint társasjátékokat, papírokat, és színes ceruzákat, aminek biztos, hogy nagyon fognak örülni. Másodjára pedig a Szent Erzsébet Alapítványnál voltunk, és őhozzájuk pedig gyümölcsöket vittünk, hiszen azt mondták, hogy ezzel tudunk a legtöbbet segíteni.”

Az adománygyűjtéssel az iskola a Semmelweis Egyetem Alapítványát támogatja. A szervezet a  tizenkettedik Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciójának kedvezményezettje. Az alapítvány célja  a Gyermekgyógyászati Klinika Fejlődéstámogató központ komplex fejlesztése.

Pelikán Péter – Keszthelyi TV

Képek