Ajándék vitorlástábor

2019. június 28. (péntek)

A 140 éves Keszthelyi Yacht Club az évforduló alkalmából nem csak ünnepel,hanem egy nagy élményre hívja meg a gyermekeket is. A 9-12 éves ,vitorlázás iránt érdeklődő általános iskolások egy hetes ingyenes vitorlás táborban vehetnek részt.
Igazi sportélményt kapnak a Balatonon a nyári szünidőben azok az általános iskolások akik szeretnének vitorlázni. A nyári kalandra a 140 éves Keszthelyi Yacht Club ad lehetőséget egy hetes ingyenes vitorlás táborban való részvétellel. Megőrizve ezzel is az egykori célkitűzést. Megszerettetni a Balatont, a vízi sportokat. A táborban való szabadidő eltöltésének a gyermekek biztonsága érdekében ,szigorú feltételei vannak.

„Öt vagy hat hét végén, szombati napon kellett lejönni ide, részt venni az oktatásban. Eleve az is vitorlásoktatás volt. Vízbiztonságot kellett,nem igazolni igazából bejelentésre elfogadtuk,de nem szeretnénk,hogy olyan gyerekek kerülnének a Balatonra akik félnek a víztől egyrészt,másrészt nem nagyon tudnak úszni.”-adott tájékoztatást Tompos Kálmán a KYC elnöke.

A vitorlázás alapjait szakképzett,nagy tapasztalattal rendelkező edző tanítja a táborlakóknak. Reggel kilenc órától sajátítják el a technikai fogásokat,ami elengedhetetlen ahhoz,hogy egyedül megtanulják kezelni a hajót. A vízen töltött idő nem csupán maradandó élményt ad. Tudást ,biztonságot és egy új életérzést is.

„Az első hét az feltétlenül az alapokról szól. Szeretnénk a vízbiztonsági ismereteken túl egy olyan készség szintű,jártasság szintű alaptudásra irányítani amellyel sokkal biztonságosabban tudnak közlekedni a Balcsin még ha nem is vitorlással,de mondjuk a strandon a szüleikkel egy kenuzás,kajakozás közben vagy egy vízi biciklin. De természetesen ők még nem válnak vitorlázókká.”-mondta Búzás Attila az Optisul Vitorlásiskola táborvezetője.

A gyerekek több vitorlás hajót is megismernek a táborban. Az egyszemélyes Optimist kishajón ,a Jollén és az XXS típusú vitorláson is gyakorolhatják a megszerzett tudást.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6167-ajandek-vitorlastabor?fbclid=IwAR1ppmJzFpEk1bB9u0ABo8aPQzRdT8wyzopuFB56FZgD1ZFLwZx89xPYIKM