Ajándékcsomaggal köszönti az újszülötteket Keszthely

2021. november 11. (csütörtök)

Babaköszöntő csomagot biztosít a keszthelyi újszülötteknek az önkormányzat. A babaápolási eszközök ajándékozásával nem csak a családok támogatása, hanem a helyi identitás erősítése is célja városvezetésnek. A november 1. után világra jött gyermekek szülei az anyakönyvvezetőnél igényelhetik a város ajándékát. Keddi sajtótájékoztatóján Nagy Bálint polgármester elmondta, újabb támogatást terveznek védőoltás adásához, ennek kidolgozása jelenleg is zajlik.

Pelenka, törlőkendő, fürdető, étkészlet és Keszthely feliratos body is helyet kap a babaköszöntő csomagban. A lányoknak és a fiúknak külön színösszeállításban igényelhetik a szülők a köszöntőajándékot.

Sajtótájékoztatóján Keszthely polgármestere elmondta, az ez év november 1. után világra jött újszülötteknek már igényelhető a csomag. A jogosultságnál nem a születés helye számít, lényeg, hogy a gyermek keszthelyi lakcímmel rendelkezzen. A szülőknek egy kérelmet kell kitölteniük, melyet az anyakönyvvezetőnél kell leadni és a csomagot is itt vehetik át.

Nagy Bálint polgármester: „Alapvetően arra számítok, hogy viszonylag nagy lesz az érdeklődés, az előzetes felmérések mindenesetre ezt igazolták, ezt jelzik előre. Nekünk az egyik fontos célunk az volt, hogy tudjuk érdemben támogatni a családokat, illetve a gyermekvállalást és a keszthelyi identitást is tudjuk ezáltal erősíteni és ezt a kettőt kötöttük össze és így alakítottuk ki ezeket a csomagokat, amire azt gondolom, hogy jelentős igény lesz.”

Az önkormányzat statisztikái szerint az elmúlt három évben nőtt a születések száma a városban. 2018-ban 110, 2019-ben 113, míg 2020-ban 120 keszthelyi újszülöttet regisztráltak. Az önkormányzat másfél millió forint forrást különített el a költségvetésben a babaköszöntő csomagokra. Ez 150 újszülött megajándékozására elegendő. A polgármester elmondta, hogy a legnagyobb örömmel egészítenék ki a forrást, ha kimerülne a keret. A jövő évi büdzsében újabb családtámogatási lépeseket tervez a polgármester. Ennek részleteit most dolgozzák ki gyermekorvosok és más szakemberek bevonásával.

„A kisgyerekeknek a nem kötelező, hanem a választható védőoltásoknál egy nagyon jelentős anyagi támogatást szeretném, ha Keszthely városa nyújtana. Ennek a konkrétumait most fogjuk összeállítani a szakmai javaslatok alapján és jövő év januárjában pedig a testület elé fogom terjeszteni” – tette hozzá Keszthely polgármestere.

A 10 ezer forint értékű ajándékról várják a visszajelzéseket. Ha szükséges, az elkövetkező években módosítanak a csomag tartalmán, vagy akár az értékén is. Az önkormányzat fontos célja a lakók támogatása: a szépkorúakat az idősek szállító szolgálatával, a fiatalokat a Keszthely hazavár programmal segítik, a legifjabb városlakóknak pedig ezzel a gesztussal kedveskednek.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8584-ajandekcsomaggal-koszonti-az-ujszulotteket-keszthely