Alapítványi bált rendeztek a VSZK-ban

2023. február 16. (csütörtök)

Alapítványi bált rendeztek a VSZK-ban. Az iskola dolgozói, szülők, egykori diákok és a barátok vettek részt a programon. Az intézmény fejlesztésére fordítják az est bevételét. Az iskola vezetése a szülői munkaközösséggel együtt szervezte meg a bált. A rendezvényen a diákok is közreműködtek.

Gombás rákragu, dióbundás halfilé és farsangi savanyú leves is szerepelt a menüsorban. A szakoktatók és a diákok együtt készítették az ételeket. A tanulók a kezdetek óta kiveszik a részüket a munkából. Ez természetes egy ilyen gyakorlatorientált képzésnél. Nem csak a leendő szakácsok, hanem a felszolgálók is közreműködtek az esten. A szülői munkaközösség tagjai egyetértenek abban, hogy a jövőre 60 éves intézmény a legjobb választás a térségben a vendéglátói ismeretek elsajátítására.

Dr. Máté Szilvia SZM elnök: „Az én fiam cukrász szaktechnikusnak tanul és csöpp kora óta cukrász akar lenni és azt gondolom, hogy az, hogy itt tanulhat és olyan szakmai tapasztalatokat szerezhet, illetve olyan iránymutatást, amivel igenis meg fogja találni az életben a helyét, ez mindennél többet ér.”

A VSZK-ban a klasszikus vendéglátós képzések mellett sportágazati területen fitness- wellness instruktor képzésre is lehet felvételizni. A következő tanévben mintegy száz tanulót indíthatnak el a kilencedik évfolyamokon.

Az est hangulata mellett a tanári közösséget is szolgálta a pedagógusok tánca. A magyar zene és tánctörténet korszakait idézték fel. A műsor osztatlan sikert aratott a közönség körében. Valentin-naphoz közeledve a szerelem és szív jegyében díszítették ki az éttermet. A szülői munkaközösség, a tanárok és diákok együtt dekoráltak.  Az alapítványi bál bevételét minden alkalommal az iskola fejlesztésére fordítják.

Fisli István igazgató: „Szeretnénk, hogy a kollégiumi társalgónak megújulhatnak a padozata, illetve a parkolóból is elég balesetveszélyes a feljárás. Ideje lenne már megújítani a gyalogos közlekedést szolgáló járdát. IKT eszközök terén is van mit javítani. Az a kis összegyűjtött pénz, ami itt az alapítványi bálon majd rendelkezésre fog állni, annak jó helye lesz az intézményben.” 

A VSZK alapítványi báljának régi hagyománya van. A koronavírus miatt az elmúlt két évben nem tudták megrendezni. Az iskola közössége már nagyon várta, hogy ismét bálozhassanak. A meghirdetés után pár nappal elfogyott az összes jegy.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10045-alapitvanyi-balt-rendeztek-a-vszkban

Képek