Alkotások vászonra és papírra

2024. január 22. (hétfő)
KesztHelyi identitás

Festménykiállítással egybekötött verseskötet bemutató délutánt szerveztek a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub. A zenés-táncos eseményen Bajzikné Panni Harmónia című új verseskötetével és kiállított olajfestményeivel ismerkedhetett meg a közönség.

Mindenkit foglalkoztató kérdésekkel is szembesítenek Bajzikné Panni 14. verseskötetének művei. A költő nem ragad le egy témánál, mindig keresi az új inspirációt.

„Annak idején amikor a pandémia volt elég sok versem született. Most, ahogy idősödöm magával a korral is sokat foglalkozom, a haladó idővel, ami ugye fut velünk. De maradok a természeti, balatoni kirándulós, hegyes témáknál is.”

A rendezvényen Szabó Attila festőművész méltatta a Bajzikné Panni festői és versírói munkásságát. Elmondása szerint a költészet társművészet a festészettel, ami a kiállított munkákban és az elhangzott szavalatokban érezhető is. Szabó Attila mentora és rajongója is Bajzikné Panninak.

„A sok-sok beszélgetés nagyon szépen megismertette velem a Pannika gondolkodását, a lelkét is. Egy mélyen érző emberről van szó, aki tisztában van a világ rezdüléseivel. És ezek a rezdülések mind a verseiben, és mind a festményeiben nagyon erős, mély nyomokban felfedezhetőek.”

Bajzikné Panni 14. verseskötetének illusztrációit már a saját festményeiből válogatta ki. Alkotásait az internet segítségével is népszerűsíti, ahol egyre népszerűbbek a munkái. A saját elgondolású alkotások mellett, meghatározott kérésre is költ és fest.

„A facebook és hát az internet segítségével számtalan helyen lehet vele most már találkozni. Nekem nagyon tetszenek a versei is, időnként mondom is őket, szavalom is őket. Nagyon örültem, hogy a karácsonyi műsorunkba egy olasz dallamhoz megkértem, hogy írjon néhány versszakot hozzá, hogy magyar is tudjuk énekelni, és ezt is megtette.” – nyilatkozta Palágyiné Szőnyi Judit

A délután folyamán a nyugdíjas klub zenés és táncos műsorral is szórakoztatta a közönséget. Továbbá kisorsolták az alkotó több festményét és verseskötetét is.

Pelikán Péter – Keszthelyi TV

Képek