Állami kitüntetések a Pannon Egyetem kiválóságainak

2009. augusztus 25. (kedd)

Az augusztus 20-ai állami ünnep alkalmából a köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adományozta Dr. Dublecz Károly egyetemi docensnek, a Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon Kar dékánjának az egyetemi oktatásban a környezetvédelem, a vízvédelem és a természetvédelem középpontba helyezésével megvalósított „zöld” paradigmaváltás érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

A Pannon Egyetem rektorhelyettese, Dr. Husvéth Ferenc tanszékvezető egyetemi tanár kimagasló tevékenységét szintén a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetéssel ismerte el a köztársasági elnök. Sólyom László megbízásából előbbi kitüntetést Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter, utóbbit Hiller István oktatási és kulturális miniszter adta át Szent István király ünnepe alkalmából.

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter a hazai növénynemesítés terén végzett kiemelkedő értékű gyakorlati és elméleti munkája elismeréséül Fleischmann Rudold-díjban részesítette Dr. Lönhárd Miklóst, a Pannon Egyetem keszthelyi nyugdíjas egyetemi doktorát.

A kitüntetetteknek ezúton is gratulálunk!